Pitkin kesää kävin treenaamassa Minnan luona Tyrtsillä ensin Alfan ja sitten Viun kanssa. Alfan ja minun yhteistyö loppui vain yllättäen, kun sen kunto romahti aivan yllättäen ja Minna joutui päästämään sen paimentamaan pilvilampaita. :'o( Kiitos ihanalle Alfalle! Viun kanssa kerkesimme treenata kaikkiaan viisi kertaa ja Tyrtsin kisoissa sitten olikin meidän tulikoe eli talkoilun lisäksi kisasin molempina päivin Viun kanssa yhden lähdön. Annettiin siis veteraanin levätä toinen startti. 

Täytyy myöntää, että en muista milloin olisin viimeksi niin paljon jännittänyt kuin odottaessani Viun kanssa vuoroani. Tolpalle mennessä oli täysi työ pitää intopiukea veteraani käsissä, jotta se ei karkaa radalle ja kun lampaatkin olivat osoittautuneet aika lennokkaiksi ja niillä oli kova veto oikealle varikolle. Kovin ei ollut luottavainen olotila. :o) Jep, ei kai se autanut ja kun lampaat oli viety tolpalle, käsky "OIKea" ja sinne sinkosi pieni paimenkoira. Hienosti lähti kaartamaan, mutta jälleen meinasi tehdä saman kuin kerran treeneissä eli lähti leikkaamaan, mutta otti tosi hienosti lisäkäskyn vastaan ja pullisti kaaren uudelleen. Lampaat sinkosi liikkeelle, mutta hyvin veteraani kerkesi eteen ja melkoisen banaanin jälkeen katras tulla kipitti minua kohden. *huoh* Pysäytyskäskyjä Viu ei ottanut oikein vstaan eli melkoista haipakkaa lampaat tuli, mutta kerrankin sain tolpan kierron onnistumaan edes jotenkin! Jihaa! Poispäin ajoon lähtö on ollut meille se vaikea juttu koko ajan ja hiukan se tökki nytkin, mutta sitten päästiin vauhtiin ja menoksi! Wau, sehän sujui ja kuljetukset mentiin aika vauhdikkaasti, mutta oikein ja taisi vain yksi lampukainen mennä porteista väärin. Häkille jarrutellen, portti auki ja muutaman minun kämmin jälkeen katras häkkiin ja portti kiinni. =oDD Voi jee!! Taputin Viuta kiitokseksi ja lopuksi saatiin vielä oikein hallitusti lampaat ulos. Tämän jälkeen olin hetken hiukan pihalla, kun tuomari ei huikannut "kiitostaan" niinkuin muille ja mietin jo hetken paniikissa, että mitä meidän pitää tehdä. Annoin Viun flänkätä lampaiden ympärillä ja odotin ja viimeinkin kuului "Kiitos, se meni ihan mallikkaasti". :o) Huoh! Olipa se kokemus ja ihan meinasi autolla liikutuksen tippa tulla silmänurkkaan, kun Viu-mummelia juotin ja rapsuttelin kiitokseksi... On se vaan hieno koira ja hyvin se pelasti monta tilannetta, jossa minä olisin kämmännyt tosi pahasti! :o) Ja aika hyvin se meni eli loppujen lopuksi pisteitä 71 ja PAIM1-koulari!

Sunnuntaina oli paljon helpompi lähteä omaan vuoroon, kun oli jo yhtä kisakokemusta viisaampi. Lampaat oli jälleen liukkaina, jos ei jopa vielä livakkaampia kuin edellisenä päivänä. Jälleen lähetin Viun oikealle ja se lähti ensin suorempaan, mutta pullisti hyvin kaaren lähempänä lampaita. Nyt ajattelin taktikoida eli yritin pysäyttää koiran jo klo 2 estääkseni lampaiden ryntäyksen varikolle. Huusin Viulle "vasen", koska "maahan"-käskyä se ei kuunnellut. Eihän se rontti mitään totellut, vaan paineli taakse, mutta onneksi kerkesi kuitenkin eteen ja saatiin jopa suorempaan lampaat tolpalle kuin lauantaina. :o) Tolpankierto meni kutakuinkin oikein, mutta poispäin ajon lähtö takkusi tosi paljon ja menkoisesti kieputtiin ennenkuin karavaani lähti liikkeelle ja sitten mentiin! Perinteisetä kuljetuksesta ei juurikaan voinut puhua, mutta lampaat kulki hyvin linjassa ja minä melkein juoksin porukan mukana. Häkityksessä jälleen yksi minun typerä kämmi eli annoin Viulle väärän käskyn ja pari pakättiä meni huti eli uusi yritys. Toisella kerralla onnistuttiin ja poiskin lampaat saatiin nätisti. Nyt tuomari huikkasi "kiitokset" heti ja päästiin huilimaan! Kovasti mummeli läähätti, mutta siitä paistoi niin valtaisa tyytyväisyys, että näytti kuin se olisi pakahtunut kokonaan. Ihana Viu!! Ja aika tasaista jälkeä tehtiin eli jälleen 71 pistettä ja PAIM1-koulari! :o)

Mutta olihan huikean hieno kokemus!! En tiedä miten paljon kiittäisin niin Kaimaa kuin Viutakin kärsivällisyydestä tämän tunarin kanssa! :oD Nyt meillä on aikanaan Noidan kanssa paljon helpompi lähteä kisaamaan, kun minähän olen oikea "konkari" mitä paimenkisoihin tulee... :oP