Vuoden 2010 Piirinmestaruuksista kisattiin taas Pallohallilla ja tuomarina Leena Rantamäki-Lahtinen. Qiiran lisäksi kisasin myös Nepun kanssa ja se menikin ratansa ensin. Hiukan oli taas pikkukoirassa liikaa virtaa eli lujaa mentiin ja virheitä tuli. Ekalla radalla räiskittiin jopa 25 vp:n edestä, mutta toinen rata oli siistimpää menoa ja sadona vain 10 vp. Taisi molemmilla radoilla räpeltää pituudelta virheen eli ei vaan osannut muka pituutta hypätä. ;o) 

3-luokat aloittivat oman kisansa agiradalla ja rata oli oikein mukavan oloinen. Ei mitään ihmeellistä eli ihan perusmenoa ja sen selvitimmekin Qiiran kanssa hienosti eli 0-rata! Kovin pahasti se ei hyppyjä edes hakenut ja radalla ollut okserikin päästiin suht rennosti yli. Myös muutama muukin mestaruudesta kisannut koirakko porhalsi radan puhtaasti, mutta iloksemme olimme niitä nopeampia noin sekunnin aikaerolla. Jännät paikat hyppärille lähtiessä! ;o)

Hyppyrata oli profiililtaan hyvinkin helppo, mutta voi rähmis! Kolme hyppyä mentiin uudelleen niin vähälle ajalle, että niihin olikin laitettu kaksi rimaa! Qiiran silmiin radalla siis olikin mooonta okseria eli arvasin hyppyjen tuottavan nyt ongelmia... Kivasti rata lähti kuitenkin sujumaan, kunnes mokasin pahasti ja en varmistanut koiran tuloa renkaalle ja siitä kielto. :o( Tuon jälkeen alkoi ne kahden riman hypyt ja voi kamala, kuinka Qiira haki taas hyppyä ja oli sen takia toooosi hidas loppusuoralla. Myös muut mestaruudesta kisanneet tekivät virheitä ja lopulta Viski-tolleri ja Teresa voittivat mestaruuden  5 vp:llä. Me tulimme toisiksi myös 5 vp:llä, mutta hiukan huonommalla yhteisajalla.

Harmitti pirskutisti oma huolimattomuus, kun tuplanollaa kera SM-kisojen pääsyoikeuden oikein tyrkytettiin meille. *huoh* En vaan osannut yhtään varoa tuota virhettä, kun rataantutustumisessa oikein tarkistin, että edeltävä putki antoi aivan suoraan renkaalle. Koirien mennessä se putki olikin ilmeisesti kääntynyt ja ihmettelinkin Qiiran tullessa sieltä ulos, että miten se tuonne ampaisee?? No, näitä sattuu ja ensi vuonna sitten uudelleen! :o)