Kainuulaisen koiraväen voimanponnistus on jälleen takana päin. Perinteinen Tamminäyttely järjestettiin 39. kerran ja ensi vuonna olisi sitten vuorossa juhlavuosi. Tänä vuonna koiria oli  ilmoitettuna hiukka reilut 3100 eli noin 500 vähemmän kuin edellisenä vuonna. Liekkö viime vuoden kova pakkanen (silloin esim. la-aamuna -25 astetta) pelottanut? Noh, tänä vuonna sitä pakkasta ei ollut! :oP

Itse olin laiska "luuseri" ja jätin ensimmäisen kerran perinteisen Tammiagin talkoilut kokonaan väliin 15 vuoden jälkeen ja kävin illalla paikalla vain kisaamassa. Tosin molempina päivinä olin kehäsihteerinä - ensin pyörittämässä ja sitten kirjoittamassa - ja näin osallistumassa omalta osaltani viikonlopun viettoon. Tuo kehäsihteerin homma on toisaalta ihan mukavaa eli kai sitä voisi tehdä enempikin. Löytyis vaan vapaita viikonloppuja! :o)

Agikisaan osallistuin Nepun kanssa Qopsukan pitäessä taukoaan. Treenikertoja meillä ei kovin montaa ole vielä takana, mutta siihen nähden olen tosi tyytyväinen menoon, vaikka radalta HYL tulikin. Ja sen pistän muuten Nuppusen piikkiin ihan kokonaan! =o) Alla kuva radasta tuomari Minna Jokisaaren luvalla.


Tammiagin 2-luokka.

Rata kaatui siihen, että Neppu varasti lähdön kuin pieni sika! :o/ Ajatukseni oli mennä tuonne 2 ja 3 hyppyjen väliin, jossa jarraan Nepun vauhtia saadakseni käännöksen putkeen pienemmäksi jne., mutta juu, saahan sitä ajatella... *huoh* Olin menossa noin 1 ja 2 hypyn välissä, kun sukkula jo sinkosikin ohitseni kolmoselle! Hillittömän kiljunnan jälkeen koiruus kääntyy, minä jossain ihan muualla kuin olin suunnitellut ja epämääräinen huitaisu toi elukin ohi putkesta ja suoraan hypylle 2 eli piip-piip-piip. Hetken mietin, että lähden pois, mutta sitten päätin, että antaa mennä ja NYT sitten mennään! =o) Lopputuloksena aika makeen tuntuinen rata, hienot kontaktit - no, ok, keinu oli hätänen, kun hätäilin putkeen tyrkkäyksen - hyvät hypyt, hyvä pujo ja vauhtia oli vaikka muille jakaa... ;o) Ai että! Kunhan saan Nuppusen vauhdin suunnattua esteille oikeassa järjestyksessä, niin siinä saa muut katsella perävaloja ja yskiä pölypilvessä! Voe voe, tulisipa Pakkasralli PIAN!

ps. Luokan voitti meidän treeni- ja seurakaverit eli Salme ja Prii komealla nollalla ja nousulla 3-luokkaan! Ekana on niin hyvä lähteä ja lyödä muille luu kurkkuun! ;o) Onnea onnea, perässä tullaan - sitten joskus!