Sain ihanan mahdollisuuden - kiitos Tiina - lähteä sittenkin Pakkasralliin kisaamaan Neppusen kanssa. :o) Tehtiin reissu päiväseltään matkaseurana Salme ja Mikko koirineen eli meidän ACE-tiimi lähti tien päälle. =o) Pakkanen pysyi siedettävissä lukemissa ja Junkohallissa tarkeni ihan kivasti eli kylmemmissäkin oloissa siellä on kisattu. Pohjana hallissa on treenihalliltakin tuttu kumipurutekonurmi eli aivan loistava alusta juosta niin koirien kuin itsekkin. Tuloksilla me ei Nepun kanssa juhlittu ja edelleen ollaan 2-luokassa, mutta kovin olen tyytyväinen sen menoon, kun ollaanhan tässä jo huimat neljä kertaa (+ Tammiagin kisat) ennätetty yhdessä treenaamaan... ;o)

Ensimmäinen rata oli agia ja tuomarina Johanna Nyberg. Alla vapaasti muistista piirretty kuva radasta eli se saattaapi hiukan heittää todellisuudesta, mutta idea kuitenkin löytyy. Pahimpana paikkana meille pidin hypyn 17 takaakiertoa, sillä Neppu kiihdyttää lähes suoran putken kautta vauhdin niin kovaksi, että en millään ennätä ohjaamaan sitä. Poispäinkääntöä me ei olla harjoiteltu ja en usko, että Neppu olisi sitä tuossa osannut eli suunnittelin siihen hirmuista rynkkyvalssia... ;oP


Pakkasralli 22.01. A-kisa 2-lk t. Johanna Nyberg
 

Alun Neppu varasti - taas - tosi törkeästi! Tuossa tilanne oli kuitenkin pelastettavissa ja sain sen kääntymään pitkän kaarroksen jälkeen putkeen. Okserin yli mentiin komealla loikalla ja samalla minä leijeröin hypyn 10 kipittäen kohden puomin päätä. Siellä sitten taas hätiköin ja Neppu loikkasi kontaktin. :o( Kisoissa hätäilen pysäytyskäskyn liian aikaisin eli Neppu reagoi siihen hyvin ja kun käsky tulee liian aikaisin, niin jarruttaa juuri ennen kontaktia ja sitten loikkaa. *huoh* Jatkettiin kuitenkin rataa, vaikka minulla meinaa väkisin "tipahtaa rukkaset", kun virhe tulee. Keinun jälkeen hypyltä 10 sidoin Neppua liikaa välttääkseni muurin ja Neppu tulkkasi ohjaukseni käännökseksi A-esteelle. Ei kuitenkaan mennyt sinne viime hetken pelastuksellani, mutta ajautui sitten renkaan ohi komealla kaarroksella. Tuon jälkeen typeränä koetin muka korjata renkaan laittamalla Nepun sylkkärillä ihan kuolleesta kulmasta sille, joten ohihan se meni toisenkin kerran. Tuon jälkeen tajusin oikaista Neen kunnolla ja johan se rengaskin löytyi. :o) Noiden virheiden jälkeen päätin koettaa A:n jälkeiseen pätkään riskillä eri ohjausta. Kun Neppu oli ottanut A:n kontaktin, niin irrotin sen kunnon heitolla hypylle ja suuntasin itse vauhdilla hypyn 17 ohjaukseen. Ja hienosti - wau - Nuppunen kävi suorittamassa yksin hypyn 15 suhahtaen sieltä putkeen ja tässä välissä minä ennätin loistavasti tekemään sokkarin putkelle ja niistämään hypyn 17! Ihana onnistumisen tunne eli kyllä sitä kerkiää, kun on koira, joka tarvittaessa irtoaa... :o) Tuloksena siis 15 vp ja voittajalle hävittiin ajassa vain hiukka yli sekuntti, vaikka kieputtiin renkaan ympärillä tovi jos toinenkin.

Seuraavaa rataa varten vaihdettiin kehää ja ohjelmassa jälleen agirata. Tuomarina nyt Esa Muotka aivan eteläisestä Suomesta. Alla taas kuva radasta ja tässä meille haasteellisempana pidin aloitusta sekä puomin jälkeistä kuviota. 


Pakkasralli 22.01. B-kisa 2-lk t. Esa Muotka

Alun takaakierron otin vastaanottovalssilla, josta sitten jälleen heitto takaakiertoon ja leikkaus A-esteelle. Nyt Neppu pysyi lähdön paremmin ja vastaanottovalssi onnistui, tosin Neppu meinasi tulla väkisin taas "päälle", vaikka kuinka annoin tilaa. Se ei vaan osaa tehdä pientä hyppyä eli noita pitää harjoitella ja kovasti. Toisessa kierrossa meinasi karata putkelle, mutta kääntyi kuitenkin ajoissa pois. Kontakti A:lta ihan ok ja hyvin irtosi pituudelle ja renkaalle. Hypyltä 8 ajattelin vain vetää pujoon ja sitten leikata, mutta plaah, kielto eli ei taipunutkaan siitä vauhdista ekaan väliin eli kepit oli oikeasti todella lähellä hyppyä. Nopea pyöräytys uudelleen kepeille ja matka jatkui. Kepeiltä pukkaus hypylle ja nätisti tuli putken väärän pään ohi vastakkaisen käden vetoon. Nyt puomilla sanoin pari kertaa hyvin rauhallisella äänellä "Neppu, Neppu" ja maltoin käskytyksen, joten oikein sievä kontakti. =o) Puomin jälkeen sitten jotenkin hätiköin ja rima kopsahti alas ja samointein oma vetoni jäi tekemättä ja sinne väärän päähänhän se sitten meni. *huoh* Noh, keinulla nätti suoritus ja muurikin puhtaasti, mutta siis tuloksella HYL mentiin tämä rata.

Päivän viimeinen rata oli vielä hyppäri ja tässä välissä tulikin hiukan pidempi odottelu. Nyt palattiin takaisin Johannan kehään, jossa olikin oikein juostava ja kivan oloinen rata. Oikeastaan muurin jälkeinen välistäveto oli ainoa pähkäilyä herättänyt kohta, kun Nepulla tahtoo nuo muurin palikat kolista aika herkkään.


Pakkasralli 22.01. C-kisa 2-lk t. Johanna Nyberg

Alun otin takaakierrolta päällejuoksun omaisesti kolmoselle ja pienellä kurvilla Neppu tuon tulikin. Hypyltä neljä irtosi taas hienosti putkeen ja ennätin kuutosen taakse vastaanottamaan, jotta sain sieltä ohjaten linjautumaan paremmin pituudelle. Mielestäni annoin tarpeeksi tilaa, mutta niin vaan rima kopsahti hiuksen hienosti alas. *huoh* Kepeille ennätin tosi hyvin tekemään pakkovalssin, kun Neppu irtosi sivusuunnassa niin hyvin putkelle ja renkaalle. Keppien päähän valssi ja ennen muuria pieni jarrutussuhaus ja valssiin. Hieman käännös seuraavalle hypylle valui pitkäksi, kun en uskaltanut yhtään ennakoida muurin takia. Loppurata olikin viipotusta eli painatettiin menemään sen kuin miun töppösistä irtosi. :o) Hienosti likka loikki loputkin hypyt eli tuloksella 5 vp tulimme sitten kolmanneksi. Etenemä tällä radalla meillä oli ihan kelpo 5,11 m/s eli kyllä kerkee. :oP Mutta olipas se luokkanousu niiiiin lähellä....

Vallan hienoa oli Pakkasrallissa meno kuitenkin muilla! Molemmat meidän matkaseuralaiset nappasivat yhdet 0-tulokset sijoittuen kolmansiksi. Lisäksi Neppusen Tarja-tyttö (W. Melodie) teki hyppärillä aika makean radan ja tuloksena 0-voitto ja parin toinen SERT-H!! Elokuun puolivälin jälkeen aletaan sitten odottelemaan valiojuhlia.... ;o) Onnea kaikille pärjänneille!