Kisaamassa Nepun kanssa ja olipa kivaa! Alunperin mietin pitkään, että lähteäkkö kisaamaan OKK:n halliin, kun pohja ei ole siellä mitenkään hääppöinen. Kyseessä on erittäin kulunut hiekkatekonurmi, joka on käytännössä enää matto eli pitoja ei välttämättä kovin paljoa ole. Qiiralle pohja ei sovi, mutta Neppuhan ei pahemmin olosuhteista välitä, kunhan saa mennä. Ja kun lisäksi saatiin matkaseuraksi Emmi ja Bruno-havaneesi, niin ei kun mukaan vaan! :oP

Kisa-aamuna pakkasta oli aika paljon, mutta halliin luvattiin noin +5 asteen lämpötilaa eli matkaan vain. Tuomarina kaikilla radoilla oli Rauno Virta ja ohjelmassa pari agirataa ja yksi hyppäri. Neppusen kanssa on kiva mennä hyppäreillekin, kun sekin nolla kelpaa luokkanousua ajatellen. Koetin taas piirrellä ratoja ulkomuistista eli virheitä voi olla, mutta jotain ideaa kuintenkin. Kisat aloitettiin hyppärillä.


OKK 12.2. C-kisa t. Rauno Virta

Alun otin vastaanottamalla - Neppu pysyi lähdön! - ja kakkoshypyn vasemman siivekkeen puolelta valssilla lähetys putkeen ja itse lujaa viemään omalla liikkeellä koira putken väärän pään ohi. Tämä kostautui sillä, että sain niin hyvin etumatkaa Neppuun ja rima tuli alas, kun koiruli kiihdytti perääni. :o/ Renkaalle vekkasin Nepun rohkeasti, jolloin linja kepeille avautui hyvin ja pääsin loivalla takaaleikkauksella vaihtamaan puolen. Tässä monet teki valssin ennen keppejä sillä seurauksella, että koira ajautui liikkeen mukana pitkälle ohi ja osa hyppi myös okserin väärin päin. Pujottelussa Nepulla oli tosi pahoja ongelmia eli sen pujotyylihän on todella nopea ja nyt tassut eivät pitäneetkään pohjalla ja raukka törmäili lähes joka keppiin. Ihmeesti kuitenkin "väänsi" pujon loppuun asti eikä jättänyt kesken - hieno tyttö! Hypylle 9 jälleen ennakoiva valssi ja sitten baanatusta. Irtosi hypylle 13 niin hyvin, että pääsin oikomaan ja kerkesin tekemään pakkovalssin putkelle. Kerkeemisessä auttoi myös se, että Neppunen oli jotenkin hidas, kun pitoja oli aika huonosti... :o/ Loppuun sokkari putkelta, valssi ennen hyppyä 17 ja puolivalssilla kääntö ja veto maaliin. Pito-ongelmista huolimatta nopein aika, mutta 5 vp pudotti juuri palkintopallin ulkopuolelle. ;o)

Seuraavaksi radalle annettiin kontaktiesteet eli vuorossa agilityrata. Tämän ratapiirroksen kanssa minulla oli muistamisvaikeuksia eli A:n jälkeinen hyppyjen määrä on hiukan epävarma eli niitä saattoi olla yksi lisää, mutta pujoa edeltänyt oli noin sivussa eli siitä tuli tiukka käännös kepeille.


OKK 12.2. B-kisa t. Rauno Virta

Lähdön Neppu karkasi - possu!! Kerkesin kuitenkin sen verran pitkälle, että pääsin ottamaan hypyn 3 vastaan ja siitä päällejuoksun omaisesti putkeen. Jälleen tiukka jarrutus ja vekki renkaalle - vai oliko tuossa sittenkin hyppy? - josta sujuvasti A:lle. Kontakti jees ja hyppykaarelle kipitystä. Pujoa edeltävälle hypylle ennakoiva valssi ja koira hyvissä ajoin vastakkaiseen käteen, jolloin kaarros saatiin pieneksi. Se meni sitten niin pieneksi, että rima tuli alas :o( Nyt Neppu osasi rytmittää kepit eri tavalla ja pujottelu oli helpompaa, tosin myös hiukan hitaampaa. Pujon jälkeen taas ennakoiva valssi ja rima alas!! Kääk! Ja nyt myös okserilta rima alas, kun valssasin... =8o/ Tuosta järkytyin jo niin paljon, että ohjaus loppui ja suorastaan laitoin Nepun putkeen puomin sijasta... Seisoin siis ihan missä sattuu ja ohjasin koiran kauniisti väärälle esteelle: "miun syy!" :o) Otettiin sitten puomin kontakti nätisti ja pois eli tuloksena HYL. Elikkäs ennakoivia valsseja pitää treenata Nepun kanssa lisää! Harmistus, kun ei ole nuo videolla niin näkisi, että mikä meni pieleen, kun niin kolisi. 

Viimeinen rata oli myös agia ja nyt piirroksen pitäisi aikalailla pitää paikkaansa. :o) Tälle radalle päätin sitten lähteä asenteella "kaikki tai ei mitään" eli nyt mennään eikä meinata! Kokeillaan siis säpäkkää sykettä heti alusta alkaen, eikä vasta hylyn jälkeen...


OKK 12.2. A-kisa t. Rauno Virta

Alku - Neppu pysyi ;o) - perinteisesti pyöräyttäen putken oikeaan päähän ja puomille rohkea vedätys niin, että olin vasemmalla puolella. Hyvä kontakti ja siitä saattava heitto pituudelle, jolloin Neppu kääntyi hyvin oikeaan suuntaan ja rohkeasti sokkarilla putkeen. Miun huono sokkari kostautui ja rima alas... :o( Jatkoin kuitenkin leijeröiden puomin ja Neppu haki todella hyvin muurin ja putken oikean pään. Keinu oli hidas eli pysähtyi käskystä - liian aikaisesta - kuin seinään ja sitten houkuteltiin keinua laskeutumaan ja samalla yritin pitää koiran esteellä. Hitaasti mutta varmasti este suoritettiin ja sitten urku auki renkaalle ja putkeen. Hypyn 13 otin vastaan ja voimakas jarrutus siihen, niin vauhdista taipui oikein kepeille. Ennen A-estettä taas valssi, mutta nyt annoin sen valua aika pitkäksi. Juu, rima pysyi kyllä ylhäällä, mutta valui, valui... *huoh* A:lla kontakti oli ruma ja siitä heitto hypylle ja itse kohti maalia. Okseri sitten ikävästi viimeisenä ja niinhän siinä kävi, että Neppu löi jarrut päälle, kun seinä lähestyi ja rima alas. Itse kyllä yritin juosta koko ajan vauhdilla loppuun, mutta voihan olla, että itsekin jarrutin liian aikaisin. Tuloksena siis 10 vp ja sairaan hyvä fiilis!! Tykkäsin tuloksesta huolimatta ja kun sijoituskin saatiin, niin nyt on yksi ilmainen startti jemmassa. ;o)

Mutta olipas kivaa! Ai että mie nautin tuon Neppusen kanssa menemisestä! Noista riman pudotuksista en kamalasti huolestu eli kyllä Nepun perushyppy on ok. Me opetellaan vielä tätä yhdessä menemistä eli kunhan Neppu pääsee paremmin jyvälle minun menosta, niin uskon, että rimatkin pysyy ylhäällä. Kunhan viimeisetkin fiksaukset saadaan kohdilleen, niin meistä tulee hyviä! ;o) Viikon päästä jatketaan ACTIV:n kisoissa...