Ja eikun kisoihin! Nyt suuntana Kokkola yhdessä seurakavereiden eli Salmen ja Mikon kanssa. K-PKK on rakentanut uuden harjoitushallin ja kisat olivat siellä ensimmäiset laatuaan. Ihan mukavat puitteet kisata ja paranevat vain, kunhan saavat ympäristön parkkialueineen rakentamisen jäljiltä kuntoon. Niin ja toki kunnon wc olisi ihan hieno juttu, mutta kykkiihän sitä bajamajassakin paremman puutteessa! =oD Kisaajilla maxi3-luokassa oli noin 40 ja kun meidän starttivuoro oli mukavan lopussa, niin hyvin kerkesi lämppäillä ja saada koiran samalla aaltopituudelle itsensä kanssa. Tuomarina kisoissa oli Anders Virtanen ja radat oli edelleen hänelle tyypillisesti oikein mukavia. 

Ensimmäisellä radalla mentiin ihan sujuvasti esteelle 10 asti, joka oli A ja siitä virhe!! Kääks, miten komean loikan Neppu tekikään! Videolta en näe kovin suurta eroa treenisuoritukseen, mutta kai sitten käskytin jotain outoa, kun noin loikkasi... :o( Mokomakin possu! Tuon virheen jälkeen jäin leijeröimään muurin (!) ja ilmeisesti kuvittelin koiran näkevän sen läpi vetoni ja kääntyvän oikeaan putkeen, mutta toisin kävi, joten HYL. Ihan ymmärrettävä suoritus Nepulta eli miun syy! Jatkettiin rataa puomille asti, jossa otti kyllä nätin kontaktin, mutta ei stopannut kunnolla, joten säädettiin siinä jotain hetki ja sitten pois. Täällä video radasta.

Toiselle radalle Neppu karkasi tosi pahasti ja neljä ensimmäistä estettä mentiin aivan summassa ja koko tilanne alkoi naurattamaan!! Kuin ihmeen kaupalla ne mentiin oikein ja videolla meno näyttää yllättävän hallitulta - tietäisittepä vain... =o) Tuosta selvittyä sain rytmistä kiinni ja jatkettiin menoa hyvällä sykkeellä suht sujuvasti. Nyt A:lla pääsin tekemään vastaanottovalssin ja sain varmistettua kontaktin hyvin. Silloin kun pääsen itse hyvään rytmiin, niin Neppu hyppää hyvin ja se näkyi menossa. Ihan lopussa meno meinasi kuitenkin "kosahtaa" väärälle esteelle ja kurvi vaaaaalui pitkäksi ja juuri viime hetkellä Neppu kääntyi väärältä esteeltä pois. Selvittiin siis puhtaalla radalla maaliin ja meidän eka 3-luokan 0-rata oli siinä! Wau! Tässä välissä jakoivat agiratojen palkinnot, kun kaikki eivät olleet hyppärillä mukana ja yllätys oli iloinen, kun kuuluttivat meidät 2. sijalle 42 kisaajan joukosta (vain 10 sai tuloksen ja vain kaksi nollaa) ja meille ojennettiin A-SERT!! Voi mahdoton eli Nuppusella, Aksakoira-Anterolla napsahti valiokello käyntiin!! Jihaa!! Video meidän menosta löytyy täältä.

Viimeisenä mentiin vielä hyppäri ja sinne lähdettiin oikein kunnon "rähinämeinigillä". Päivän tavoitteet - päästä maaliin - oli jo ylittyneet 100-kertaisesti eli nyt lähdettiin vain baanattamaan. =o) Ihan sujuvasti meno lähtikin, mutta hätäinen persjättöni jo kuudennen esteen jälkeen - vaihdan sen juuri väärään aikaan - pudotti riman ja pian tehtiin myös kielto, kun Neppu kääntyikin ohjaukseeni niin hyvin. Lisäksi muutama rima - mm. okseri - kolisi alas menessä, kunnes yhdessä taakseohjauksessa sössin väärällä kädellä ja Neppu hyppäsi esteen väärin päin ja HYL. Ihan oli minun virheitä kaikki, mutta eipä siin mittään, kivaa oli! Video täällä.

Että sellainen kisareissu! Voi että, miten oli tyytyväinen olo kotimatkalla. Niin joo... 0-radan videolla lopussa osuu juuri yhden immeisen pää kameran eteen ja peittää sen, että Neppunen rouhaisi minulle melko komean mustelman kylkeen... =oP Pikkukoira käy hiukan lämpöisenä radalta tullessaan ja yleensä se tähtää persiiseen, mutta nyt loikkasi kylkeen. Nooh, kyllä sen nollan eteen saakin hiukan kartturia pureksia... :oDD

Ja jotta päivä olisi täydellinen, niin Neppu the Äippäkoiran lisäksi palkintopallilla kävivät myös Anna ja Tarja (W. Melodie) eli parivaljakko nappasi 0-voitot molemmilta radoilta, joissa me tehtiin hylyt. Siis aivan huippumenoa parilla ja nyt kun heillä on tulokset kasassa sekä SM-kisoihin että karsintoihin, niin melkoinen "musta hevonen" on karkeloihin tulossa... ;o) Onnea Anna ja Tarja, me ollaan NIIIIN ylpeitä teistä!!