Keskiviikko ja perinteinen tottistreeni-ilta eli suuntana Paavola. Tarja oli ottanut Lisbe-sakemannin - 9 v rajavartioston työkoira - mukaan Hipulle terapiakoiraksi. :o) Otettiin siis tottikset niin, että Lisbe oli Hipulle parina. Aloitettiin ihan ilmoittautumisella ja se oli kyllä Hipulle paha paikka... :o/ Kamalasti jännitti vieressä istuminen ja pää pyöri kuin tuulimylly ja mielellään olisi väistänyt kauemmas. Otti siis tosissaan painetta juuri tuosta ilmoittautumistilanteesta ja reagoi heti, jos Lisbe vähänkään liikkui. Poloinen... Otettiin siis muutama toisto ja syöttelin makkaraa siinä samalla kun juteltiin niitä näitä. Lopuksi palkkasin mötköleikillä, kun istui rauhassa paikallaan. 

Kun tuosta harjoituksesta selvittiin, meni Lisbe paikkamakuuseen ja me otettiin liikkeet henkilöryhmää lukuunottamatta. Muuten kaikki meni ihan hienosti, mutta seuraamisen lyhyellä sivulla, jolloin mennään paikalla olevan koiran lähelle, oli vaikeuksia. Jätätti siinä ja pyrki taakse niin, että minä jäin väliin. Otin Hipun tapsiin ja toistettiin tätä pätkää istumisineen sitten pariin kertaan ja petrasi hyvin toistoilla, kun totesi, että ei se tulekkaan sieltä kimppuun. :o) Samoin tasamaanoudossa kapulalle meno oli hidas, kun piti mennä Lisbeä kohti. Hyppy ja A-este ok. Otin myös eteenmenon, kun Tarja haki Lisben pois. Paikkamakuussa pysyi hyvin, mutta näki, että kun Lisbe kävi seuruussa lähempänä, niin piti suupieliä nuoleksia ja nieleksiä. Luoksetulon ja noudon kesti kuitenkin oikein hyvin.

Hyvä harjoitus Hipun sakemannikammoa ajatellen! Otetaankin nyt kerta viikkoon näitä treenejä, jos vaan Lisbe on käytettävissä eikä työhommissa. Samoin taidamme työntyä mukaan SPL-Kainuun alajaoston treeneihin, niin saadaan siedätystä oikein kunnolla. :o) Lisäksi otettiin ampumista ja niihin Hippu ei taaskaan reagoinut millään tavalla. Samoin sai samalla huomata, että vaikka kentällä oli muita koiria yht'aikaa, niin Hippu ei niistä välittänyt, ei edes isokokoinen Ami-riiseni pelottanut. Aiemminkin on treenattu Vote-riisenin parina ja ei ollut ongelmia eli tuo Hipun varautuneisuus kohdistuu ainoastaan sakemanneihin... *huoh* Ja arvatkaa vaan minun tuurilla, sattuuko meille sitten aikanaan kokeessa pariksi juuri sakemanni...

Qiira pääsi myös kentälle kuulemaan laukauksia. Oltiin ensin hiukan sivummalla nurmikentällä ja leikittiin omalla pikkumötköllä. Joo, tuo kakara on vissiin kuuro... =oD Korvakaan ei värähtänyt laukausten suuntaan ja ote mötköstä ei hellinnyt kertaakaan. Ihanaa! Aina se pikkasen jännittää, kuinka penikka suhtautuu noihin laukauksiin, mutta tämän kaverin kanssa saa todennäköisesti olla huoletta - toki mitään turhaa "urheílua" ei aleta harrastamaan. Myöskään Rape-velkku ei paukuista välittänyt! Hienoa kakarat!