Nyt ne on nähty ja koettu ja ollaan yhtä kokemusta rikkaampia. =o) Matkaan lähdettiin Kamin ja Qiiran kanssa jo perjantaina suuntana majapaikka Jarin ja Minnan luona Lohjalla. Itse kisat pidettiin Helsingin jäähallissa ja kehän pohjana oleva tekonurmimatto oli kyllä kiva juostava niin koiralle kuin ohjaajalle. Ainoa miinus paikalle on pakko antaa lämpötilasta eli tuntui kuin hallissa ei olisi ollut minkäänlaista ilmastointia! Ja ulkona ollut helle ei kyllä helpottanut olosuhteita yhtään. Lisäksi koirille varattu tila oli juuri sillä puolella, jonne ikkunoista porotti aurinko koko päivän ja siellä lämpötila oli turhankin korkea. Harmitti siis koirien puolesta ja kun päivälle venyi pituutta, niin "mehut" lähti kyllä koirasta ja kartturista. Onneksi pihalle ilmestyi vesisaaveja koirien vilvoittamiseen ja siellä sai kasteltua pyyhkeitä niin, että sai vilvoitella koirulia kunnolla.

Eka rata lauantaina oli hyppis ja varsin mukavanoloinen sellainen. Ratapiirros löytyy Lajiliiton sivuilta. Mutta valitettavasti me ei päästy kovin pitkälle... :oP Tuolla lähtöön valmistauduttiin "karsinoissa" siirtymällä aina pykälä eteenpäin edellisten mennessä ja lähtöalueelle siirryttiin jo, kun edellinen vielä suoritti rataa. Juu, tuo ei sopinut meille! Kami kiihtyi aivan yli, kun näkikin edellisen koiran kiitävän radalla. (Tavan kisoissahan minä en sille edellisten menoa näytä ihan sillä, että poju pysyy hanskassa heti alusta.) Tätä ei siis ole "treenattu" ja en meinannut saada siihen lähdössä mitään kontaktia. Jäi kuitenkin istumaan lähtöön, mutta paukautti sieltä suoraan kolmantena olleen putken väärään päähän lotkauttamatta korvaansa minun kääntöyrityksille... *huoh* Ois pitänyt tajuta tuo ja muuttaa ohjausta heti alkuu tekemällä valssi siihen putkelle, jolloin se olisi kääntynyt oikeaan päähän. Tämän radan olisi saanut vielä mennä hylystä huolimatta loppuun, mutta muutaman "räyh"-karjunnan jälkeen totesin, että on parempi viedä Kami pois kuin päästää se kaahottamaan aivottomana esteille.

Tässä välissä olikin sitten piiitkä odotus, joten hyvin ennätin moikkaamaan Nepun Jäynä ja Step pentuset! Niin oli somia ripakinttuja siellä kasvamassa. ;o) Samalla tsekkasin Qiiran kuulumiset "hoitopaikassa" ja hyvin pikkuneiti siellä pärjäsi. Sai olla päivän ulkona seuranaan CPU-täti ja Paju, joten mikäs siellä oli likalla ollessa.

Toinen rata oli sitten agia ja jälleen oikein mukavan oloinen rata. Takakurvassa meille paha "rysä" putken väärän pään muodossa ja siihen sitten lankesimme. Kamin on iso koira ja vauhdissa sen loikat hypyillä on piiitkiä. Tuossa paikassa se laskeutui edelliseltä hypyltä alas melkein putken väärän pään eteen ja ei kääntynyt ei, vaikka kerkesin sinne valssaamaan. :o) Oisko sitten kääntynyt puolivalssilla paremmin, jolloin oma liike ei olisi mennyt niin sinne väärään suuntaan? No se jäi nyt sitten siihen. Tuohon asti mentiin rata tosi vauhdilla ja hyvin ja A:lta tyylikäs ja varma juoksukontakti ihan kunnolla alas. Tällä radalla ei saanut enää loppuun jatkaa, joten pois jouduttiin.

Eli siinäpä ne meidän karsinnat oli. Kotimatkalle suuntasin jo sunnuntaina eli en jaksanut jäädä enää sunnuntaiksi seuraamaan kisoja. :o) Kokemuksena karsinnat oli kuitenkin huisan hieno meille keltanokille ja vuoden päästä ollaan kyllä paljon viisaampia. Sitten ei ehkä kartturiakaan niin jänskätä vuoroa karsinassa odotellessa. Täytyy sanoa, että niiden suomalaisten, jotka kahden kuukauden päästä seisovat noissa karsinoissa odottamassa omaa vuoroaan MM-kisoissa, täytyy omata rautaiset kisahermot. Se tunne, kun rata on siinä silmien edessä ja tuhannet ihmiset siellä ylhäällä tuijottaa, jännittää, tsemppaa ja toivoo parasta... WoW! Onnea kaikille joukkueseen päässeille ja tsemppiä! Syyskuussa ollaan jälleen katsomossa keikkumassa kaikki kolme päivää ja peukutetaan niin maan peevelisti teille!!!

ps. Miljoonat kiitokset Jarille ja Minnalle majoituksesta ja Qoposen hoivaamisesta. Kyllä Hymeri on oikein oiva "mökki". :oP Syyskuussa nähdään jälleen!