Viikonloppu hurahti ohi ilman isompia treenejä. Lauantai meni itsellä Ylivieskan agikisoissa tuomaroinnin merkeissä ja tällä kerralla ei ollut Qoponenkaan mukana seuraneiteilemässä. Päivän ohjelma oli sen verran "kiireinen", ettei siinä ennätä ötöä huoltamaan, joten parempi sen oli kotosalla odotella.

Sunnuntaina käytiin sitten Hipun ja Qoposen kanssa kerhomme kesäkauden päättäjäisissä Kajaanin raviradalla. Perinteisenä ohjelmana osallistuttiin molempien tyttöjen kanssa makkarajuoksuun ja -sukellukseen. ;o) Lisäksi vinttikoiraporukka järjesti möllijuoksut, jossa koirat sai juosta vinttareiden vieheen perässä hiittisuoralla 100 metrin spurtin. Tuo oli vallan mielenkiintoisen näköistä, mutta valitettavasti jouduimme jättämään moisen väliin. :o/ Tämä johtui ihan siitä, että kotoa ei löytynyt senttiäkään käteistä rahaa ja tuohon oli siis pieni osallistumismaksu. =o) En kehdannut tuon takia ajaa keskustaan automaatille, kun meiltä pääsee suorempaan "maaseutureittiä" raviradalle. Noissa perinteisissä "makkaralajeissa" meidän likat sitten nappasi kaksoisvoiton tasatuloksella isoissa koirissa eli juoksun voitti Qiira ja sukelluksen Hippu... :oP

Treenipuolella ollaan otettu Qiiran kanssa päivittäin toistoja kotipihassa kontakteilla. Nätisti menee aina ihan alas asti kontaktit, mutta edelleen itsenäinen stoppi jää tekemättä. *huoh* Nyt sitten mietin, että jos ottaisi nuo niin, että treeneissä aina stoppaan kädellä kontaktille ja sitten aikanaan kisoissa annan heti luvan jatkaa, kunhan on tullut sievästi alas asti. Kertaakaan ipana ei ole siis tehnyt loikkaa kontaktilla eli jarruttaa kyllä hyvin. Ja jos itselle sais taottua takaraivoon ajatuksen, että JOS ipana jossain vaiheessa kisoissa loikkaa, niin HETI stoppaa meno siihen, otetaan este uusiksi ja sitten pois. Eli heti selväksi Qoposelle, että kisoissakaan menotapaa ei saa muuttaa, vaikka kuin vauhti kasvaa. Nyt pitää vaan kotipihassakin hakea lisää vauhtia muiden esteiden kautta ja laittaa vaikka putki "imemään" ihan siihen kontaktin eteen, jotta saadaan tekniikka säilymään myös vauhdin kasvaessa ja iki-ihanan putken vetäessä puoleensa. :o)