Viikonloppuna järjestettiin ensimmäiset viralliset Kanneliiton alaiset paimennuskisat Pohjois-Suomessa Tyrnävällä. Lupauduin jo keväällä mukaan hommiin, joten sinne suuntasin Cärryn keulan molempina päivinä. Valtavan homman oli Minna tehnyt järjestelyissä ja valmiillehan sinne sai sitten meikäläinen mennä. Miun hommina molempina päivinä oli varikolla olo eli pyörittelin siellä lampaita karsinoista toiseen ja tsekkailin, että rouvalampailla karitsoineen oli kaikki hyvin. Lauantaina kisattiin lämpöisessä, aurinkoisessa ja tuulisessa kelissä ja sunnuntaina sitten ei tuullut, mutta ei kyllä paistanutkaan eli vesisadetta.

Lauantaina varikolla oli apuna Maarit ja Salomo Kittilästä koirineen. Maarit kasvattaa työlinjaisia koiria Felltop-nimellä ja heidän koiransa olivat kisoissa ns. tolppakoirina ja lopuksi Maarit suoritti esikokeen nuorella ISDS-koiralla rotuunottoa varten. Upeita koiria ja olipa tosi antoisa päivä jutella paimennuksesta kahden asiansa osaavan ihmisen kanssa samalla, kun seurasimme kilpailevia koiria. Ja heidän Chili-narttu oli vaan niin ... WAU! Todella antoisa päivä!

Sunnuntaina kisojen alussa sain varikolle kaveriksi Katrin ja koiraksi meille tuli Minnan Nap. Kolme ekaa lammasryhmää saimme hienosti tolpalle Napin avulla, mutta sitten tuo venkula pikkukoira näytti meille keskisormea ja sen jälkeen käskyt meni kuuroille korville. :o) Jotenkin saatiin vielä kaksi ryhmää tolpalle ja onneksi sen jälkeen Minna pääsi itse varikolle auttamaan ja ohjaamaan Nappia, niin sillekin löytyi korvat takaisin... :oP

Mutta kokonaisuutena vallan hieno viikonloppu. On se vaan hienoa nähdä koiria omassa alkuperäisessä työssään. Hienoja suorituksia nähtiin ja muutamia harmillisia epäonnistumisia ja huonoa tuuriakin sopi joukkoon. Mutta kyty omaa pientä paimenkoiraa kohtaa on ollut jo pitkään ja nyt se sai vain lisää vahvistusta... ;o) Täällä löytyy Flinkin Jossun ottamia kuvia kisoista! Ja reilun kuukauden päästä sitten uudelleen!!