Kerhomme tokokoe onnellisesti takana. Hyvissä ajoin hurautin Paavolaan likkojen kanssa laittelemaan kehää ym. Tiinan apuna. Sääkin melkein suosi eli alemmat luokat selvittiin kuivalla kelillä, mutta EVL:n aikana sitten jytisi ukkonen ja vettä satoi. Onneksi yksikään koira ei näyttänyt säästä piittaavan. Tuomarina kokeessa oli Piritta Pärssinen, jolta ei armopisteitä satele alemmissakaan luokissa.

Meidän likoilla koe meni aikas hyvin eli molemmille napsahti hienosti 1-tulokset! Qiiran suoritukseen olin oikein tyytyväinen, kun nyt se teki kaikki liikkeet ensimmäisen kerran ilman palkkaa ja kummasti jaksoi. Hippu taas oli oma itsensä ja teki "sinne päin", mutta se riitti ja jopa luokkavoittoon. Nyt tosin hiukan harmittaa ja nolottaa, kun kisapaikalla en tarkistanut koirakoiden tuloslappusta ja Qiiralle annettiin myös palkinnot luokkavoitosta... :o/ Yhdessä liikkeessä oli tullut kerroinvirhe ja todellisuudessa olimme kolmansia. Toki palkinnot toimitetaan niiden oikealle omistajalle mitä pikimmiten, mutta silti hiukan nolottaa, kun ihmiset onnitteli väärää koirakkoa. *huoh*

Mutta sitten typsyjen suoritukset. 

Luoksepäästävyys 9½: Nousi tervehtimään.
Paikka makuu 8: Toisella käskyllä maahan, muuten hyvä. Ihan rauhassa makoili kavereiden kanssa eikä ollut ollenkaan levoton.
Seuraaminen hihnassa 8½: Pikkasen muutamassa kohden väjyyttä ja yks perusasento tais napsahtaa maahan. ;o)
Seuraaminen vapaana 7: Qoponen taisi tuumata, että nyt tulee liikkeestä seisominen, kun kerran pysähtyi itse. Lähti kuitenkin heti käskyllä mukaan ja lopun oli topakkana. Tosin toisen pysähdyksen meni maahan ja myös lopussa, mutta tämän onneksi vasta, kun liikkuri oli sanonut kiitos.
Liikkeestä maahanmeno 9: Meni ekalla käskyllä, mutta ois saanu olla pikkasen nopeempi.
Luoksetulo 10: Tuli lujaa ja nätisti suoraan sivulle hyvään asentoon.
Liikkeestä seisominen 8: Pientä teputtelua käskyn jälkeen. 
Estehyppy 9: Ois saanu hypätä vauhdikkaammin ja hitusen siirsi etusiaan, kun menin viereen. 
Kokonaisvaikutus 9½: Tuomarin sanoin: "Iloinen koira, josta näkyy sen nuoruus ja sen tuoma hienoinen epävarmuus herkkyytenä. Ei siis ole ihan 100-varma, että menikö oikein ja tarjoaa herkästi jotain muuta, esim. näitä maahan läpsähtämisiä." Ihan oikeassahan hän on. Liikkeet ei ole vielä täysin varmoja ja kun väliin ei saanut palkkaa, niin hiukkasen alkoi epäilyttämään meno. 
Yhteensä 170 pistettä, 1-tulos ja sijoitus 3./8

Sitten Hilipan vuoro.

Paikka makuu 9: Kun tulin takaisin sivulle, mönki eli siirtyi taas pikkasen.
Seuraaminen 8½: Hipuksi oikein nättiä menoa. Pientä loittonemista paikoin, mutta tuomarin mielestä se ei kuitenkaan häirinnyt kokonaisuutta liikaa.
Liikkeestä maahanmeno 8½: Ois voinu olla taas hiukan nopeampi ja taas loppuun ne mönkimiset.
Luoksetulo 7½: Suht kiva pysähdys, mutta sitten Hipulle tyypillisesti loppupätkä hitaasti ja ei taas varmaksi tiedetty, että tullaanko eteen vai sivulle vai minne... ;oP
Liikkeestä seisominen 8: Teputteli pysähdyksessä jonkin verran ja loppuasento hiukan vino.
Noutaminen 7: Itse nouto ihan hyvä, mutta taas sitten säädettiin siinä lopussa joka suhteessa vinoon.
Kauko-ohjaus 9: Vaihdot kaikki yhdellä käskyllä ja ei liikkunu, mutta lopussa sitten taas mönki, kun tulin takaisin sivulle. *huoh*
Estehyppy 8½: Ekalla hyppäsi ja istui nätisti, mutta paluussa sivulle tulo jäi vajaaksi.
Kokonaisvaikutus 9: "Sinne päin". =o) Tuomari nauroi, että tässäkin suorituksessa näkyy ikä, mutta eri tavalla. Tämä Rouva on sitä mieltä, että kun itse liike on tehty, niin ei noi loppuasennot ym. ole nyt niin prikulleen... =oD
Yhteensä 166½ pistettä, 1-tulos, TK2 ja sijoitus 1./5

Että sellaiset kokeet! Tosi tyytyväinen olen molempiin tyttöihin. Qoponen saa jatkaa vielä kisaamista ALO-luokassa, jotta saadaan varmuutta suorituksiin. Hilippa taitaa sitten jäädä kisaeläkkeelle tästäkin lajista... =o) TK2:n myötä emme saa enää AVO:ssa kisata ja se VOI taitaa olla meille ihan tekemätön paikka. Kokeessa oli mukana myös Qiiran Rape-velkku, jolle hieno 2-tulos 155 pisteellä, kun ohjaaja nollasi tyylikkäästi liikkeestä maahanmenon käskemällä koiran seisomaan! Nii'ih! Kannattaa kuunnella, mitä liikkuri sanoo ja siihen taisi karista sitten luokkavoitto... ;o) Tiina ja Neppu tekivät EVL:ssä hienon suorituksen, mutta valitettavsti istuminen nollille. Itikka pisti Neetä nokkaan ja juuri 10 sekkaa ennen ajan täyttymistä se oli pakko pyyhkiä pois ja siinä Neppu sitten valahti makuulle. Saldona siis heillekin 2-tulos 252 pisteellä.