Viikonlopun ohjelmassa siis KLAG#13 agikisat ja Kokkolan KV. Meidän retkue (kaksjalkaiset sekä Neppu, Qiira ja Sipsi) suuntasi paikalle hyvissä ajoin perjantaina ennen iltakisan alkua lunastamaan jo vuosi aikaisemmin varatun mökin. Pikkuinen leirintämökki, mutta ihan riittävä meille. Hiukan myöhemmin paikalle tulivat myös Tiina ja Mikko Hippu, Figo ja Armi mukanaan. Ihan hyvin sovimme kuitenkin mökkiin, vaikka siellä olikin neljä ihmistä ja kuusi koiraa - sopu sijaa antaa! =o))

Tällä kerralla Nepun starttinumero oli mukavasti lähtölistan häntäpäässä, niin ennätin hyvin sen hakemaan rataesittelyn jälkeen noin 100 m:n päästä mökiltä. Näin suhari pysyi rauhallisempana eikä kerännyt hirmuisia kierroksia odottaessaan niinkuin vuosi sitten, jolloin se lähti joka radalle ensimmäisenä. Iltakisa oli Jarmo Jämsän tuomaroima ja mukana oli paljon hyviä koirakoita ihan Suomen huipulta ja kaikkiaan 40 koirakkoa lähti radalle. Nepun kanssa onnistuttiin tekemään oikein hieno rata ja ihan ilman virheitä eli 0-rata!! Vain 14 koirakkoa sai tältä radalta tuloksen ja yllätys oli iloinen, kun tulostaululta näimme, että Nepun sijoitus oli 2./40 ja perässä komeili sana A-SERT!! Wohoo!! Nepun toinen kiinnitys AVA-arvoon eli ensi huhtikuusta alkaen saadaan sitten jahdata sitä viimeistä. Voi wautsi wau!! Ja sopivasti loppui iltakisa juuri ennen paikalle noussutta ukkoskuuroa... ;o)

Kohtuu hyvin nukutun yön jälkeen Tiina suuntasi heti aamusta näyttelypaikalle Hipun kanssa ja me jäätiin Nepun kanssa jatkamaan kisaamista. Aurinkoisen lauantain ensimmäisellä radalla tuomarointia jatkoi Jarmo ja Neppu oli jälleen oikein kuuliainen ja näppärä. Tätäkin rataa porhalsimme oikein hienosti, kunnes minä otin Nepulle ihan turhan kiellon jättämällä ohjauksen typerästi vajaaksi ja kielto. :o( Ihan siis minun typerä virhe eli tuloksena 5 vp, kun nollakin oli niiin tyrkyllä. Tuolla vitskalla irtosi sijoitus 14./44 eli mukavan paljon oli koirakoita tullut KLAG'iin kisaamaan. 

Tässä välissä kantautui sitten uutiset näyttelystä Tiinan raportoimana. Kaikkiaan koiria oli kehässä 20 ja tuomarina ruotsalainen Leif-Herman Wilberg. Ja juu, mummun olemus oli jälleen lumonnut tuomarin ja tuloksena edellisen näytelmän toisintona VET ERI1. SA PN1 ROP ROP-vet!! Taas pesi mummukka nuorempansa eli hurraa, hyvä Hilippa ja kiitos Tiinalle mummon esittämisestä! Armikin sai saman saaliin kuin Roista eli PN2 SERT ja VACA eli ei hullummin mennyt silläkään. Ryhmäkehistä mummulle ei menestystä, mutta se sai kunnian olla mukana myös Pikkupaimenen kasvattajaluokassa ja sille hienosti BIS3-kasvattaja sijoitus! Hienoa ja onnea Sarille!

Hipun saama hieno arvostelu:
"Vacker tik, mycket högklassig och utan nämnvärdiga detaljfel. Rör sig rastypiskt och alldeles utmärkt!"


Hippu ja Tiina kehässä. (c) Petra Tiittanen


Kennel Pikkupaimenen BIS3-kasvattajaryhmä. (c) Petra Tiittanen

Sillä aikaa kun likat misseili, me jatkettiin Nepun kanssa kisaamista. Päivän toisen radan tuomaroi Pertti Siimes ja se ei meillä enää sujunut niin mallikkaasti. :o) Tuloksena HYL., kun miun ohjaus lipesi ja sukkula kerkesi painattaa väärälle esteelle. Mutta paljon hyvää sopi tällekin radalle. Näytelmäpäivän päätteeksi Tiina ja Mikko suuntasivat kotimatkalle, mutta me jäätiin paikalle vielä toiseksi yöksi, kun sunnuntainkin ohjelmassa oli Nepulle pari agistarttia. ;o)

Myös sunnuntai oli aurinkoinen, mutta mereltä puhalsi todella vilpoinen, lähes kylmä, tuuli. Hrrr! Kovin oli erilainen keli lauantain lämpöön verrattuna. Koirakoita oli edelleen mukana sen verran paljon, että Nepun eka startti oli vasta puolenpäivän aikoihin. Tämä Siimeksen Pertin rata meni meillä aivan persuuksilleen! Rimoja lenteli tosi paljon ja lopuksi tuloksemme oli huima 25 vp... :o( Jotenkin tuli tunne, että kisakaverini oli väsynyt. Olihan me oltu reissussa jo keskiviikosta alkaen ja agia oli menty jo neljänä päivänä ja koko ajan kaikkea uutta ja vieraita paikkoja... Lisäksi kun päivän toinen startti olisi ollut vasta illalla seitsemän aikoihin, matkaa kotiin noin 250 km ja aamulla töihin meno, niin päätin jäädä pois viimeiseltä radalta ja suunta kotiin. =o) Mutta kaikkineen oikein mukava ja onnistunut kesälomareissu. Ensi vuonna uudelleen KLAG#14 ja mökkikin on varattu valmiiksi! :o)