Suunnattiin työkaverini Päivin kanssa hiukan patikoimaan - sääkin kun sattui oikein mukavaksi! Paikaksi ja reitiksi valittiin Kivijärven kierros Ristijärvellä. Kokonaispituutta reitillä lähtöpaikan kyltin mukaan oli 12 km, mutta epäilemme, että 10 km on lähempänä totuutta. :o) Mukaan pääsivät tytöt ja Pappa sai jäädä kotiin. En uskaltanut ottaa sitä enää mukaan, kun Vaarilla ikää kuitenkin on jo 13½ vuotta ja matka ei ihan lyhyt ollut... Jos sen kunto tekee kesken matkan tepposet, niin ihan kevyt kannettava se ei sentään ole.

Alkumatkalla meinattiin hiukan "eksyä", kun tulkittiin karttaa nohevana väärin... Siinä yhdessä risteyksessä olisi pitänyt olla opaskyltti! :oP Noh, kartalla oltiin, mutta hiukan sivussa polulta ja löytyihän se oikeakin polku lopulta. Maasto oli mukavan vaihtelevaa eli välillä mentiin pitkospuilla, välillä hämyisessä aarniometsässä ja väliin kiivettiin kallioisella rinteellä kangasmetsässä. Ja tietty reissuun kuului myös makkaran käristelyä taukopaikalla. :o) Kaikkiaan aikaa saatiin kulumaan taukoiluineen rapiat 4 tuntia, joten raitisilma-annos oli oikein mukava!

Kamerakin oli mukana, mutta pysyi enimmäkseen repussa... :o( Tuollaisilla reissuilla kun olisi paljon mukavampi ja helpompi kuljettaa pientä pokkaria kuin isoa järkkäriä. Alla kuitenkin ihan muutama otos, jotka räpsäisin.

888814.jpg888816.jpg
Tällaisia pitkospuita reitiltä löytyi pahimmilta suopätkiltä. Helppoa kulkea ja reissun pärjäsi ihan tavallisilla lenkkareilla.

888810.jpg
888812.jpg
Taukopaikka reitin varrelta. Reitti on metsähallituksen ylläpitämä, joten sen kyllä huomasi näistä paikoista. Hyvin huollettuja ja ylläpidettyjä - vessaa myöten. :o)

888818.jpg
888855.jpg
Aarniometsän pikkuisia puroja... Vain menninkäiset puuttuu! :o)

888807.jpg
Mummeli, joka oli niiiiin onnellinen, kun pääsi mukaan reippailemaan! Hyvin jaksoi mummu vielä kulkea mukana ja menikin koko matkan porukan ensimmäisenä. Tarkisti siis, että reitti on turvallinen meidän muiden tulla. ;oP

Kiva reissu ja suunniteltiinkin ensi viikonlopulle uutta ulkoilua kohteena Manamansalo! :o)