Tämän vuoden hakukausi on nyt avattu. Lunta metsässä oli vielä paikoin aika reilusti, mutta ollaanpahan aloitettu! Jospa ne loputkin lumet pikkuhiljaa alkaisivat vähenemään, kun ensi viikolle on lupailtu lähemmäs 20 asteen lämpötiloja. ;o) Pilkkoessani nakkeja palkaksi treeneihin lähtiessä kysäisin Hilipalta, että lähdetäänkö etsimään ukkoja? Oisittepa nähnyt, miten pikkurouvan silmät pyöristyi ja samantien paineli eteiseen odottamaan. Taisi tajuta, mihin oltiin lähdössä! ;oP

Sekä Qiira että Hippu pääsivät siis juoksustaan huolimatta mukaan ja menivät sitten vaan porukan viimeisenä myös juoksussa olevan Nepun perässä. Hippu pääsi ensin ja otin sille vain kaksi ukkoa. Toinen alueen vasemmassa etukulmassa ja toinen vasemmassa takanurkassa. Molemmissa otettiin vain kymmenkunta haukkua, palkka ja maalimies toi syötellen pois. Ekalle pistolle vasemmalle lähti myötätuuleen oikein hyvällä vauhdilla ja sieltä reippaasti ilmaisi ekan ukon. Seuraavaksi lähetin oikealle tyhjälle. Paineli ihan hyvin ja syvälle, vaikka lunta oli paikoin tuon kokoiselle "rääpäleelle" turhankin paljon eli raskasta oli pikkurouvan paarustaa. Kävi tarkistamassa paikan, jossa Nepulle oli ollut maalimies ja kusaisi sinne, kun kuulemma Neppukin oli sinne merkannut - mokomatkin juoksuiset nartut! Tyhjältä heitin vauhdista toisella puolelle ja sinne tuli myös tyhjä eli ei löytänyt. Edettiin keskilinjalla jonkin matkaa ja lähetin uudelleen ja nyt löytyi ukko, joka taas haukuttiin hienosti. Myös täältä maalimies toi syötellen pois. Siinä Hipun eka treeni lyhyenä ja ytimekkäänä ja juu, kyllä se vielä talven jäljiltä osaa!

1505473.jpg
Qiiralle on juuri näytetty haamu ja kiire jo olisi... ;o)

Qiiralle otin vain kaksi ukkoa ja molemmat haamuilla niin, että maalimies painui vielä hiukan syvemmälle ensin näyttäydyttyään. Löydöstä sitten maalimies toi palkaten takaisin keskilinjalle. Tovi piti odotella haamun jälkeen, että ipana malttoi olla hiljaa ja sai näin luvan lähteä etsimään. Ja juu, suoraan ja kovaa mentiin!! Voe kun Hippu-äiteellä olisi edes puolet tuosta vauhdista! =oD Eka ukko siis löytyi hienosti. Toinen pisto tehtiin samoin, mutta nyt kurvasi juuri ennen ukkoa tuulen yläpuolelle ja sieltä sitten tyhjä kiekka, mutta hyvin tuli takaisin kutsuttaessa. Otettiin siis uusi haamu ja nyt meni sitten aivan suoraan ukolle. Mutta kyllä oli pikkuisellakin kivaa, kun sai singota ukon perään metsään.

Nyt lienee sitten kesä julistettu virallisesti alkaneeksi! Tosin tuntuisi huomattavasti kesäisemmältä ilman noita lumihankia... ;oP Otin treeneihin kameran mukaan ja täältä voi käydä katselemassa kuvia. ;o)