Keskiviikko, joten kuutamovuorolle hallille. :o) Tiina tuli jälleen treenamaan Hilipan kanssa, joten me päästiin Qiipan kanssa tokottelemaan. Pikkurouva pääsi siis esteille, mutta tällä kerralla meni ihan medihypyillä eli ei vielä hyppyytetty maxikorkeuksia. Alkuun Hippu sinkoilli hiukan "päättömästi", kun sen mielestä noin matalat hypyt eivät voineet olla oikeita esteitä... ;o)

Pikaisesti kävin tsekkaamassa Salmen väsäämän ratapätkän ja alla eka treeni. Voi olla, että kuva ei ole ihan prikulleen oikein, mutta noin se suunnilleen meni. Muuten ei juurikaan ongelmia, mutta hyppykuvio 4-5-6 oli tosi vaikea. Pituudelta vauhti hypylle 4 oli kova, joten väliin kääntyminen oli melkoisen hankalaa ja pääsääntöisesti hyppy 5 meni sitten väärään suuntaan. Sitten jos ötön sai kääntymään väliin, niin hyppy 5 "katosi" ja koira sinkosi hypylle 6. Paha oli! Kuvio onnistui ainostaan vääntämällä väkisin valssi 4:n ja 5:n väliin ja siinäkin piti itse sijoittua ihan hypyn 5 siivekkeen viereen tai muuten meinasi paukkua putkeen. Niin ja tässä tuli sitten se probleema keretä sinne siivekkeen viereen... ;oP Vaikeaa oli! Tosi mielenkiintoinen kohta, tuota on treenattava toistekin! Piti siis ihan käydä itsekin tuota ihmettelemässä.

1028045.jpg

Toisessa pätkässä menivät sitten toisinpäin hiukan muunneltuna ja siitä alla kuva. Tämä näyttikin olevan huomattavasti helpompi, mitä katselin kuempaa parin menoa. Ainoa "ongelma" oli pussin ja puomin välissä eli Tiina ei muistanut pitää tarpeeksi ääntä ja koira haki kovasti edessä ollutta hyppyä. Koetinkin muistutella Tiinalle, että Hilipalle pittää "jutella" radalla eli jos siellä tulee ohjaajalta hiljaisia hetkiä paikoissa, jossa ötön on oltava näpissä, niin takuulla lähtee tuo koiruus oitis hakemaan itse seuraavaa estettä. :o) Mutta Salmelle kiitoksia koirani puolesta eli olipas oikein mukavanoloiset treenipätkät!

1028046.jpg

Jep, toisten juostessa esteillä, me Qiipan kanssa tokoteltiin jälleen kerran. Ihan perusjuttuja taas ohjelmassa pikku pätkissä eli seuraamista ja muutama liikkeestä maahanmeno sekä iloisia luoksetuloja. Vahvistelin tuota eteentuloa antamalla koiran humputella vapaana ja siitä iloisia "tänne"-kutsuja ja palkka napakasta istumisesta eteen. Välillä taas leikittiin narupallolla viskelemällä sitä ja kakara sai hakea. Sitten olikin koko naama hiekassa... :oP

Uutena otettiin sitten liikkeestä seisomista. Käskynä ajattelin käyttää sanaa "oota" eli siis "odota" hiukka murtaen... :oP Hipulla on tuo sama käsky käytössä eli eroaa mukavasti "istu"-käskystä, kun tuossa ei sihise S-kirjain. Aloitettiin siis ihan vaan alkeista eli pysäytin reilusti kädellä, pyörähdin eteen ja heti namipalkka. Näitä sitten muutamia kertoja ja pari kertaa meinasi istua, josta korjasin takaisin seisomaan. Jep, kyllä se siitä. Sitten taas humputeltiin ja leikkittiin. Siinä Tiinan ja Hipun menoa kaukaa seuratessa käveleksin edestakaisin ja Qiippa juoksenteli mukana. Tästä sitten taas muutamia yllättäen tulevia "oota"-käskyjä ja pysäytyksiä.

Kerran sitten kävelyä jatkettuani katsoin, että mihin se koira katosi? Siellähän se seisoo kuin tatti paikassa, johon olin sen pysäyttänyt käskyllä ja palkannut namilla!! Äkkiä vapauttamaan ja höh... Kokeillaas eli ihan lyhyt pätkä seuruuta, "oota" pienen käsiavun kanssa ja jatkoin vain kävelyä ja juu'uh! Siellä se seisoa töröttää ja malttaa pysyä ihan paikallaan niin kauan, että tulen takaisin viereen! =oD Heh heh, tämäkin liike alkaa olla samassa pisteessä kuin liikkeestä maahanmeno! Hauska otus eli näyttää olevan melkoinen neropatti halutessaan! Milloinkas se täyttikään 10 kk...?? =oD