Hurautettiin illalla Qiiran ja Hipun kanssa Wetterin pihalle "kimppareeneihin" vaihteluna Paavolan kentälle. Paikalla ollut treenoporukka treenasi BH-koetta varten ja me sitten otimme hiukan jossain passelissa välissä henkilöryhmää, niin saatiin kerrankin treeniä myös siihen.

Aluksi tosin tein Qiiralle palauttavan makkarajäljen, kun pihassa oli sopivaksi niitetty nurmikaistale tien vieressä. Laitoin makkaraa väliin joka askeleelle ja väliin oli pitkäkin pätkä kokonaan ilman. Kapuloita ei ollut, vaan jäljen päässä iso makkara-namipalkka. Pituutta suoralle jäljelle tuli kaikkiaan noin 120 metriä ja välissä tuli kohta, jossa periaatteessa ei kasvanut noin 5 metrin matkalla mitään... Annoin jäljen vanheta noin ½ tuntia ja seisoskelin sen aikaa itse henkilöryhmässä. :o)

Ja Ipana-Pipana-Qirppana oli LOISTAVA! Tiina lähti mukaan kävelemään häiriöksi, mutta sitä penikka ei edes huomannut. Ihan ensimmäinen vajaan 10 metrin päästä ohi suhahtanut rekka piti pikaisesti vilkaista, mutta loput sai huristella ja rymistellä ohi ihan rauhassa - ja tuossa tiellä niitä rekkoja riittää, kun tie vie vaaka-asemalle ja tehtaalle. :oP Qiira meni jäljen askel askeleelta rauhallisella tahdilla ja makkarattomissa kohdissa nopeus ja "imu" kasvoi, mutta tarkkuus säilyi. Kertaakaan ei tullut pyörimistä tai hukkaa. Ja myös se vaikea kohta meni hienosti. Lisäksi annoin liinaa nyt hiukan enempi, mutta sekään ei haitannut eli tenava ei kääntynyt katsomaan, vaan mennä puksutti eteenpäin. Bueno! Olin toooosi ylpeä pikkulikasta!

Jäljen jälkeen äippäkoira pääsi vähän tottistelemaan toiselle nurmikentälle. Hiukka ensin ihmetteli, kun heinikko oli pitkähköä, mutta sitten alkoi hienosti hommiin. Otin seuraamiskaavion lyhyempänä ja nyt hidaskävely-osuus oli parempi. Henkilöryhmässäkään ei ollut mitään isompaa probleemaa, tosin ulkokaaressa henkilön kierrossa meinaa ottaa liikaa sivuttaisetäisyyttä. Jättävät istu ja maahan SEKÄ seiso meni hyvin, vaikka Tarja käveli häiriönä rinnalla valmistelevat osuudet. Eli stoppasi myös seisomaan hyvin ja pysyi myös hyvin paikallaan. Ihan ok treeni Hilipallekin!

Kotimatkalla koukkasin sitten Paavolan kautta ottamassa vielä eteenmenon ja noudot. Eteenmenoon halusin "valmistelut", joten mentiin ihan istumisen, maahanmenon ja luoksetulon kautta. Nyt ensin istumisen seisoi, KÄÄK! Tosin annoin käskyn jotenkin oudosti eli se "särähti" myös omaan korvaan oudosti. Uusi aloitus ja nyt napsahti taas nätisti istumaan. :o) Luoksetulon loppuun jätettiin sitten tutusti mötkö ja mentiin noutoihin seisomisen kautta. Nyt sitten napsahti seisomisen ensin istumaan, taas KÄÄK! Pälyili mötköä ja ei oikein kuunnellut mitä sanoin. Uusinnalla saatiin onneksi onnistunut suoritus, jota vielä vahvistin niin, että seisotin Hippua toistellen käskysanaa "oota" ja silittelin rauhoitellen. En ottanut edes loppuun perusasentoon istumista.

Sitten ne noudot. Tasamaanouto nyt omalla 650 grammaisella, kun ei ollut kilon kapulaa. Hyvin istui ja odotti käskyä ja lähti myös heti noutoon. Nappasi kalikan suuhun ja katseli kentän päässä olevaa mötköä, mutta lähti lisäkäskyllä sitten tuomaan. Otettiin toisto ja nyt ei "haaveillut" mötkön perään, vaan toi heti. Luovutuspaikka nyt suht ok. Hyppynoudossa malttoi hyvin ja lähti käskyllä. Meni hypylle tosi varovasti ja olin jo varma, että ei hyppää, mutta ponnisti kuitenkin lähes paikaltaan yli! Kovasti kehuja tästä! Sitten seuraavaksi A-esteelle, jonka tekee kyllä hienosti, ei mitään ongelmaa. A:n jälkeen toisto vielä hypylle ja nyt meni paremmin yli.

Noutojen jälkeen sitten eteenmeno tutulla valmistelulla eli kuiskaus "mötkö, eteen" ja taputukset. Seuraamista otettiin sitten ees-taas joitakin kertoja, jotta sain Hipun edes suht oikealle paikalle ennen lähtölupaa, kun hiukkasen meinasi ennakoida menoaan! ;o) Mutta onnistuihan se lopulta ja eteenmeno oli sitten oikein nopsa ja suoraviivainen. Mötkölle en käskenyt maahan, vaan sai tuoda sen suoraan leikittäväksi. Mötkön avulla sitten otettiin vielä vauhdikkaita hyppyjä metrisestä ja meni ihan ok. Hyvän hypyn jälkeen sai sitten kantaa mötkön autoon.

Kotipihassa testattiin vielä uutta pujottelua ja otettiin parit kontaktit! Niihin oli kiva lopettaa oikein onnistuneet ja kivat treenit tältä illalta! =oD