Tulipas taas treenimatkalle pituutta eli piipahdettiin sitten Kuopiossa treenaamassa. :oP Autoon pakkautui neljä akkaa sekä neljä koiraa ja suunta kohti Hukka-Hallia, jossa Vitikaisen Tiia veti meille tosi mukavat ja antoisat treenit. Kovasti oli kiemuraa radalla aiheuttaen päänvaivaa. Koutsin kehoituksesta jopa minä uskaltauduin kokeilemaan uusia tuulia ja voi sitä onnistumisen riemua, kun me Qiiran kanssa osattiinkin! :o) Alla kuva treenistä ihan Tiian luvalla julkaistuna.

Alkuun tehtiin merkkaus eli seisoin 2-hypyn siivekkeen takana ja koira oikeaan käteen, josta vippaus selän taakse ja samantien akalle kipitys päälle ja persjättö ennen putkea. Hypyn kolme otti matkalta hyvn, kun persjätön ohjaus vaan alkoi ajoissa. Tällöin kyllä kroppa kertoo koiralle, että hyppy pitää suorittaa, vaikka kartturi painattaa jo edellä. A:lta hypylle kuusi vain veto ja "kierrä"-käskyllä hypyn haku ja taas persjätöllä putkeen. Tuossa meinasi poukkoilla ensin okserille, mutta syykin oli selvä eli yritin saada vastakkaiseen käteen kiinni ja silloin kroppa avasi okserille. Hypyltä kahdeksan niistolla ympäri ja näin tosi tiukka ja nätti kurvi. Keinun jälkeisen kuvion ohjaushässäkän hienoja nimiä en muista! =o)) Mutta otettiin se niin, että lähetin "kierrä"-käskyllä hypylle 11, siitä niistolla vasempaan käteen ja selän takaa oikeaan käteen, josta lähetys hypylle 12 ja tämän jälkeen voimakkaasti kropalla kääntäen ja vetäen väliin ja taas vasemmalla kädellä vippaus hypylle 13 ja selän takaa tiukasti A:lle. Toimi tosi hyvin ja Q kääntyi sairaan makeesti! Wau!

Putken jälkeen tiukasti hallussa okserille ja ihan pieni vekki ennen sitä oikaisten pujon kulmaan ja lähetys! Ja wau!! Sinne paukkui mun pikkukoira epäröimättä yhtään! Juu, se OSAA noita pujokulmia, kun vaan luotan siihen ja annan mennä. Ei yhtään epäröinyt menoa ja pikkasen oli akka ylpeä. Pujon jälkeen oli sitten se meidän vaikea paikka. Yritys oli kääntää vaan putkelle vippaamalla niin, että jään itse pujon toiselle puolelle. Mutta ei onnistunut eli ei vaan hahmottanut tuosta putkea. Tuo meidän pitää treenata kuntoon niin, että siinä on vaikka joku käsky, joka kääntää Qiiran pois minusta. Pyörähti vain kuin väkkärä ja lähti pujoa takaisinpäin, vaikka kuinka koitin estää. :o) Veto hypylle 18 onnistuu, kun maltan käyttää kunnola kroppaa ennenkuin vippaan hypylle.

Sit tuli taas hauska ohjaus. :o) Jälleen ensin merkkaus samoin kuin alussa eli annoin Qiiran tehdä kotaktin yksin ja itse suoraan hypyn toiselle puolelle. Heti kun sain taas koiran vipattua hypylle 20, niin akalle töppöstä toisen eteen ja persjättö hyppyjen 21 ja 22 väliin, jolloin sain koiran "kierrä"-käskyllä hyvin hypylle 22, josta sitten saksalaisella hypylle 23. Jahuu! Me osattiin tuo tai siis akka sai töppöset liikkeelle niin, että homma onnistui vallan buenosti. Loppuun taas hypylle 25 tosi ennakoiva ohjaus ja koira selän takaa siivekkeen ympäri kohti viimeistä hyppyä.

Kylläpä tuli hyvät fiilikset, kun ymmärsi, ettei tässä mikään ihme virtuoosi tartte olla, vaan rohkeesti vaan kokeilemaan noita uusia ohjauksia. Ei ne ole mitään kikkailuja, vaan ne toimii ja niiden etu on se, että ne kertoo niin pirun selkeästi koiralle seuraavan esteen suunnan, jolloin ne kuvit ja kaarteet pienenee ihan automaattisesti. Nyt jatkossa opetellaan - pujon jälkeisen käännön lisäksi - tuo merkkaus niin, että voin jättää vippauksen kokonaan siitä pois eli koira hakee itse hypyn. Mutta kaikkinensa päivän annista: Wau tätä lissää! :oDD