Laitanpas näitä "terveysuutisia" ihan oman otsakkeen alle, kun on kokonaan jäänyt mainitsematta tässä hulinassa. =o) Eli Nepun Naperoista on nyt virallisesti kuvattu 6/8 ja iloksemme tuloksena 6 x A/A lonkat. =oD Lisäksi kyynärät on kuvattu viideltä ja ne kaikilla 0/0. Loput kaksi kuvataan myös myöhemmin ja Jäynä meneekin läpivalaisuun jo tässä kuussa.

Luustopuolen "tilastotappiona" pentueessa sitten Laran oikean olkapään OCD, joka operoitiin tammikuun puolivälissä Seinäjoella. Nyt parin kuukauden jälkeen varsinainen saikku on jo tovin ollut ohi ja kakara saa koko ajan lisätä rasitetta. Tokoillua pari on kovasti jatkanut ja myöhemmin kokeilevat myös jatkaa agilitya, mikäli kaikki menee hyvin. Toistaiseksi syksyllä silloin tällöin kovan rasituksen jälkeen ilmeneet ontumiset ovat nyt ohi ja pikkulikka on jo omasta mielestään vallan terve. =oD Hyvältä siis näyttää ja peukutamme kovasti, että kaikki menee loppuun asti yhtä hienosti ja kakara saa jatkaa harrastamista täysillä!

Hipun sinisen Onni-pojan kuulumisista sen verran, että heillä menee nykyään ihan kivasti. En muista olenko täällä maininnut asiaa, mutta loppupelissähän Onnilla ei mitään sydänvikaa olekkaan! Kiitos Ilonalle, että jaksoi tutkituttaa pojan myös muilla ELL:llä. ;o) Onnin oireiden syy on allergiat eli se on herkistynyt useammallekin aineelle. Nyt kun asia on tutkittu ja oikeat "eväät" löytyneet, niin pojan elo alkaa olla melkolailla normaaleissa kuoseissa. Tietty kesää ja siitepölyaikaa odotellaan, mutta toivotaan, että niistä poju selviää mahdollisimman vähällä. Hipun Jane-tyttösen EPI on puolestaan hienosti "kurissa" ja pikkulikka elää täysin tasapainoista elämää. Agikisoissakin pari on käynyt ja ekat nollat alkaa olla melko lähellä... ;o)

Huonoina uutisina sitten voinen kertoa täälläkin, että Hipun Eero-pojan agiura taitaa olla nyt ohi. :o( Valitettavasti poju joutui laittamaan agitossut naulaan jo näin nuorena. Syynä Eeron lonkat eli sillähän kuvattiin lonkat nuorempana D/D:ksi ja nyt siellä on pieniä muutoksia, jotka ilmenevät pojun jumimisena ym. Anne onkin pojasta blogissaan kertonut, joten siksi "uskalsin" asian täälläkin kertoa, kun kyseessä on kuitenkin Hipun penikka. :o) Tsemppiä Annelle ja ei muuta kuin treeni-intoa likkojen kanssa ja Eepille isosti rapsutuksia! Muina "huonoina" uutisina Inkan Nalan-tyttären epämääräiset "sydänoireet" ovat taas antaneet merkkejä itsestään. Nalallahan vuonna -06 ELL oli kuunnellut sydäntä ja sanonut sillä olevan läppävian ja tämä lukee meidän kotisivuillakin Nalan tiedoissa. Vuoden jälkeen -07 samainen ELL totesi, että pumppu onkin ihan terve ja tuumasi vian johtuneen tulehduksesta, joka meni levolla ja rauhallisemmalla elolla ohi. Nyt epämääräiset oireet ovat taas palanneet, joten taitaa Nala-Nappula päästä varhaiseläkkeelle. Rapsutuksia sinnekin kovasti ja Nalalle terkkuja!

Eli tässäpä pikainen terveyspläjäys meidän suunnalta ja kaikille uteliaille suoraan tiedoksi, niin ei tarvitse arvailla... ;o) Muita vakavampia "terveyongelmia" en tähän palaan muista noissa kasvateissa... Vai lasketaanko niihin Luppanan steriloinnin jälkeiset pisuvaivat? Niin ja Ketkulalla ilmenneet virtsakiteet, joita ruokavalion muutoksella parannellaan? Omat koirat on tällä hetkellä kunnossa ja terveitä eli Pappakin porskuttaa vanhaan malliin ja muut tohottaa perässä.