Tänään pureuduin Qoposen kanssa aiheeseen: lähdössä pysyminen. =o) Tokossahan tuo jää istumaan nätisti, kun jätän sen "istu"-käskyllä. Muualla olen käyttänyt sille "odottaa"-käskyä. Tietää kyllä, että kummallakaan käskyllä ei lähdetä mihinkään ennenkuin akka antaa luvan. Mutta agiliidossa kumpikaan käsky ei vaan toimi eli samantien, kun otan ensimmäisen askeleen pois sen sivulta, peppu nousee ja alkaa hiihtämään ekaa hyppyä kohden. Juu, agility on mukavaa! Hurautettiin siis pikkukoiran kanssa Paavolaan, jonne jäi vielä muutamia esteitä talveksi. Paavolassa kun Qoposen kierrokset kohoaa huomattavasti enemmän kuin kotipihassa ja lähdössä pysymättömyys korostuu.

Kokeiltiin siis takapalkkaa. Ensin ilman esteitä muutaman kerran nami purkkiin maahan, "odota"-käsky ja sitten lupa "saa ottaa". Hyvin hoksasi eli napotti minua silmiin ja odotti lupaa namin ottamiseen. Seuraavaksi siirsin purkin sen selän taakse ja muutamia toistoja näin. Sitten pykälä vaikeutta lisää ja hyppyeste nenän eteen. :o) Muutamia toistoja ensin niin, että en poistunut kuin metrin päähän sivulle ja nätistä odottamisesta lupa ottaa. Väliin käskinkin yllättäen hyppäämään esteen ja sitten nami minulta. Tästä sitten vaikeutta lisättiin eli lopulta kävelin reippaasti kahden esteen taakse ja sieltä vapautus: "saa ottaa"! Ja odottaessaan pikkukoira napotti kuin tatti paikallaan! =oD

Eli näyttäisi toimivan. Tosin ongelmana tässä oli vähän se, että kun väliin otimme hyppyjä eli päästinkin hypyille, niin Qiira nappasi ensin takana olevan namin ja lähti vasta sitten. Mites tässä pitäisi sitten tehdä? Ilmeisesti parempi olisi, kun apuohjaaja pitäisi/vahtisi purkkia? Toisaalta ei kai se haittaakkaan, jos nappaa ensin purkin namin, koska onhan se tehnyt ihan oikein odottaessaan ensin kiltisti? Ajattelin lisäksi yhdistää tuohon "rituaalin" eli samalla kun laitan Qiin lähtöön ja otan hihnan irti, niin sanon sille "nami". Käyneekö sitten niin, että jää etsimään namia, kun sitä kisoissa ei olekkaan? Tosin tässä varmaan kanattaa välillä tulla takaisin ja palkata kädestä ja välillä sitten heitän namin ja välillä tulee "saa ottaa" ja nami on takana. Katotaas nyt, miten tämä loppupelissä lähtee toimimaan ja jalostetaan hommaa sitten lisää. Nyt olisi pääasia saada tuo tötterö tajuamaan, että esteille ei singota ennen lupaa! :o)