Juuri kun ajelin hakutreeneihin Kontinkankaalle alkoi satelemaan ja sitten se kiihtyi niin, että olimme kaikki kuin uitettuja rakkeja - niin ihmiset kuin koiratkin! Kyllä taas mietti mättään takana kaatosateessa maatessa, että onko järkeä vai ei... =o)

Qiiralle suht helppo treeni neljällä ukolla. Eka lähellä oikealla valmiina piilossa ja sinne haukkuja jatkuvasti niin, että kävelin rauhassa luo. Perillä annoin haukkua lisää, kehuin ja sitten ukolta palkka. Toinen kaukana vasemmalla ja sinne haamulla suora, nopea sinkoaminen. Puolenkymmentä voimakasta haukkua ja namit. Tuolta kutsuin pois ja vauhdista oikealle valmiina piilossa olevalle uudelle ukolle. Tai siis tarkoitus oli mennä vauhdista ja Qiira sinkosikin hyvin, mutta viiden metrin jälkeen pyörähdys "Täh? Siis mitä häh?" Otin sitten luo ja uusi "oikea" lähetys. :o) Hienosti lähti ja ukko löytyi hyvin. Tänne taas haukkua paljon eli ihan kaikessa rauhassa menin taas paikalle ja sai haukkua koko ajan. Palkan jälkeen hallitusti takaisin ja viimeiselle ukolle taas haamu ja sieltä ihan suorapalkka.

Hienosti pikkukoira toimi käynnistyttyään. Ihan eka lähetys meni pipariksi, kun pölähti läheiselle mättäälle nuuskuttelemaan ja hukkasi korvat. :o/ Piti ihan tiukasti komentaa hommiin ja sen jälkeen alkoi pelittämään hienosti. Kummun haju jäi meille salaisuudeksi, mutta jokainen koira kävi sitä ihmettelemässä... Seuraavassa treenissä taidamme ottaa haamuilla tuota vauhdista keskilinjan yliheittoa. ;o)