Viimeinkin saatiin aikaiseksi lähteä eli käytiin Annen luona lampaita katsomassa. Annella on nyt neljä lammasta, jotka ovat mukavan liikkuvia, mutta toisaalta aika kovapäisiä. Nämä tuli nimittäin ensin koiraa kohti ja testasivat, että mikäs otus se tämä on! Lisäksi ovat turhan paljon kiinni ihmisessä ja liimaantuvat herkästi jalkoihin, mutta hyvä niiden kanssa on pyöritellä ja sytytellä koiraa. :o)

Annella ei ole näin talvisaikaan tarhaa tms., jossa lampaita pyöritellä eli jouduimme tyytymään ihan vain navetan kapeaan edustaan ja tallille vievään tiehen. Kovin pulleita flänkkejä tuossa ei siis sovi tekemään, mutta pientä kuljetustreeniä ja tallin pihassa sitten paremmin flänkkiä. Lisähaastetta kuljetukseen antaa lampaiden kova imu navetalle eli helposti pyrkivät sinne.

Alkuun Qiira näytti siltä, että sitä kiinnostaa paljon enemmän vieraan paikan pihan hajut ja lisäksi papanat oli taas niiin hyviä. Mutta ilokseni Qiira terästäytyi kummasti ja innostui kovasti touhusta. Saatiin hienosti kuljetettua lampaat pois navetalta tallille päin eli mentiin niin, että minä kävelin edellä, lampaat minun takana ja Qiira sitten tomerana peränpitäjänä. :o) Hyvin Qiira painosti lampaita, vaikka navetta niitä kovin vetikin puoleensa. Tallin pihassa sitten hiukan humputeltiin ja vietiin lampaat takaisin navetalle. Tämä olikin vaikeampaa ja pari kertaa sai Qiira kipaista edelle stoppaamaan, kun päkätit meinasi väkisin rynnätä edeltä navettaan.

Mutta oikein mukavaa oli pitkästä aikaa. Sovittiinkin Annen kanssa, että saamme käydä nyt kerran viikkoon humppailemassa. Katsotaan sitten, että alkaako Qiira syttyä paremmin, kun päästään useammin ja säännöllisemmin hommiin. Ja kiitokseksi vien Annelle viikon päästä karvaleikkurin, jotta päkätit pääsee eroon paksusta talvivillasta. :o)