Joo'oh... Kyllä sitä taas tänään mietti tätä koiraharrastusta ja sen syvintä olemusta, kun kyyhötti vesisateessa maalimiehenä - litimärkänä sellaisena... Jep jep, yhden sortin hulluutta juu. Elikkäs illan ohjelmassa hakutreenit ja kuin tilauksesta klo 18 alkoi satamaan tasaisen tappavasti vettä, joten jo pelkän alueen tallaamisen jälkeen oli aikas vettynyt olo. =o)

Hipulle otin ihan puhtaasti motivaatiotreenit eli vain vauhtia ja intoa ukoille menoon. Yhteensä kuusi maalimiestä ja kaikki haamuilla. Kaksi ensimmäistä etukulmissa ihan takarajalla, kaksi seuraavaa alueen keskellä lähempänä keskilinjaa ja kaksi viimeistä pakenevaa ukkoa takalinjalla. Kaikille pikkukoira sinkosi märkyydestä välittämättä ja haukut irtosi ilman suurempia ponnisteluja. Toiseksi viimeistä ukkoa oli pitänyt hetki ihmetellä, kun se seisoi! Mutta irtosi haukku sillekin ja viimeinen ukko piti sitten kaivella keskeltä katajapuskaa. Hyvin ja rohkeasti oli Hippu sinnekin mennyt katajien sekaan ilmaisemaan. Hyvä treeni ja pikkurouvalla oli hauskaa! Seuraavalla kerralla treenataan sitten tyhjiä pistoja... :oP

Vaikka 2½ tunnin metsässä rymyämisen jälkeen oltiinkin jo ihan märkiä, käytiin kuitenkin tekemässä vielä pennuille jäljet. Qirppanan - ELL:n puntarin mukaan 7,6 kg ja kotimittauksella noin 39 cm - ensimmäinen jälki metsään. :o) Tein noin 50 metrisen jäljen, jossa oli ihan vain muutama nakkimuru matkalla ja kolme "esinettä" eli filmirullapurkissa nakkipalasia sekä jäljen päässä isompi herkkurasia. Eka viisi metriä meni hiukka pyöriessä ja ihmetellessä, mutta sitten näki, kuinka ipana hoksasi mitä oltiin tekemässä! Loppu jälki meni aivan loistavasti! Yhtä tarkkaa työtä pirpana teki kuin pellokin ja filmirullapurkit oli ihmeellisiä ja kun sieltä löytyi vielä namia -wow! Hieno pentu! Totesin kyllä, että ei niitä muutamiakaan nakkimurusia siellä matkalla taideta tarvita... Pelkässä jäljessä näyttää olevan aivan riittävästi imua ipanalle. Eikä näyttänyt vesisadekkaan haittaavan! Woi Wau! Olipas taas niin riemastuttava tunne kotiin ajellessa... :o)