Pitkä päivä Ruukin pentunäyttelyssä eli aamulla startattiin liikenteeseen jo kuudelta ja takaisin kotona oltiin illalla kuuden jälkeen. Täytyy myöntää, että aamulla hiukkasen mietitytti koko lähtemisen ajatus, kun herätyskello piippasi niin aikaisin parin heikohkosti nukutun yön jälkeen. Mutta ohjelmassa Qirppusen eka missikisa ja kun lupasin kiikutella Rupsunkin Kaisan haettavaksi, niin ei muuta kuin matkaan. :o)

Mukaan poimittiin Riitta ja Ronja-koikkeri, joilla kehä olikin heti aamusta. Ronja-kakara esiintyi kuin vanha konkari ja hienosti irtosi voitto KP:n kera ja myös ROP-pennun arvo. Onnea siis Riitalle ja Ronjuskalle! Sitten odoteltiin melkein kaksi tuntia ennen bortsujen arvostelua. Kehässä oli Qiiran lisäksi samassa baby-luokassa toinen narttu ja uroksissa vain velkkupoika Mökö. Pikkupoju esiintyi oikein kivasti ja oli muutenkin reipas, mutta tuloksena kuitenkin vain pelkkä punainen nauha ilman KP:a. Joka tapauksessa kovasti kiitoksia Sannalle ja Keijolle, että toitte Mökö-Mustikan mukaan misseilemään! :o)

Qirppana menikin sitten heti seuraavana kehään yhdessä "kilpakumppaninsa" kanssa. Pikkulikka malttoi esiintyä oikein nätisti ja sain sen myös seisomaan kauniisti ja tasapainoisesti. Lisäksi ravaaminen onnistui hienosti ilman hyppimisiä ja pomppimisia ja naperolla oli kehässä kivaa. Myös tuomarin käsittely meni hyvin eli näytti hampaat hienosti ja antoi kopeloida. Olin toooosi ylpeä pikkutypsyn esiintymisestä. :o)

Tuloksen kuitenkin vain pelkkä punainen nauha luokkavoiton kera eli PEK1. Tuomari kertoi olevansa "hantäfriikki" ja sanoi, että ei tuollaiselle lippuhännälle KP:a. :oD Okke! Myönnetään, että liehuihan se viiri iloisesti siellä korkealla - ei kuitenkaan rullalla selän päällä - mutta pelkästä riemusta. Normioloissa Qiira kantaa häntäänsä kauniisti alhaalla, mutta tehdessään hommia - mm. tottista - ja tohottaessaan häntä nousee iloiseksi lipuksi. Olisin saanut neidin hännän alemmaksi tiukalla murahduksella, mutta ajattelin, että nämä ekat missikisat otetaan mukavan kokemuksen kannalta ja en ala piiperolle kehässä tiuskimaan. Ja kun kyseessä on kuitenkin pentunäyttely ja vielä babyluokka, niin ajattelin, että suurempaa arvoa saa iloinen ja varma esiintyminen... Kehä jälkeen sitten totesimme, että velkkupojan KP jäi saamatta ihan samasta syystä. :oP

Mutta nyt siis näin. Tämä olikin sitten Qirpan ensimmäinen ja viimeinen pentumisseily ja yleensä misseily tälle vuodelle. Seuraavan kerran kehässä pyörähdämme heti ensi vuoden alussa Tamminäyttelyssä, kun kerran oma "kotinäyttely" on olemassa. Alla vielä Qiiran saama arvostelu, jonka lisään myös omille kotisivuille. Tuomarina Anita Alatalo: "6 kk vanha, oikean sukupuolileiman omaava narttu. Hyvä pää ja purenta. Hyvät silmät ja korvat. Hyvä kaula, ylälinja ja runko. Tasapainoisesti kulmautuneet raajat. Hyvä luusto. Liikkuu erinomaisella askelmitalla. Kantaa häntääsä turhan korkealla liikkeessä. Esitetään ja esiintyy mallikkaasti. Kaunis karva. Erinomainen luonne."