Jälleen kisaamaan Neppusen kanssa ja tällä kerralla suuntana Haukipudas ja ACTIV ry:n kisat heidän lämpimässä treenihallissa tekonurmipohjalla. Ja kun samassa rakennuksessa oli vielä järjestettynä melkeinpä liian lämmin tila koirille, niin mikäs siellä oli kisatessa pakkasesta huolimatta. Ohjelmassa siis kaikkiaan kolme starttia ja tuomarina Mika Moilanen Keminmaalta. Alla alkuperäiset ratapiirrokset.


ACTIV 20.2. F-rata t. Mika Moilanen

Ensin juostiin hyppärillä, mikä oikeastaan on Nepulle hyvä, koska se käy hiukan lämpöisenä alkuun ja näin ei tarvitse jarrutella kontakteilla, vaan saadaan baanata vain eteenpäin. ;o) Alun hypyt 2 ja 3 käänsin perinteisesti vetämällä ja itse ampaisin liikkeelle heti, kun Neppu lukitsi putken 4. Näin ennätin hyvin ohjaamaan putken kauimmaisen pään ja okserinkin Neppu selvitti hyvin vedätyksestä huolimatta. Hypylle 9 lähetin taakse eli ajatuksena oli vain vetää koiruus putken oikeaan päähän. Juu ei, saahan sitä ajatella, mutta en ollut tarpeeksi päättäväinen, ohjaus jäi vajaaksi ja sinne väärään päähänhän se sujahti ja tuloksena HYL. Loppurata mentiin aika hyvällä sykkeellä ja ainoastaan rima 16 kilahti alas, kun hätäilin jälleen kerran ennakoivassa valssissani. 


ACTIV 20.2. E-rata t. Mika Moilanen

Toiselle radalle kannettiin sitten pari kontaktiestettä mukaan. Alku radassa oli samanlainen kuin ekassa, mutta keinu korvasi hypyn ja muurin. Muutoin oikein mielenkiintoinen ja haastettakin löytyi eli ohjata piti. Noh... Se ohjaaminen jäi sitten "kokematta", kun menomme tyssäsi viidenteen esteeseen! Suhari paukaisi niiin komean lentokeinun, että oksat pois eli lauta ei tainnut edes nytkähtää. *huoh* Samointein päätin, että siihen loppuu kaahaaminen ja pois eli HYL. Todellisuudessa siis oikea merkintä olisi ollut KESK., mutta samapa tuo. =o) Nepulla kun lähtee hyvin herkästi mopo keulimaan, niin ihan tuollaisesta suhaamisesta se ei saa enää jatkaa. 


ACTIV 20.2. D-kisa t. Mika Moilanen

Viimeiselle radalle lähtiessä puhkuin itse melkoista kiukkua ja päätin, että kontaktit ainakin otetaan ja kunnolla! Alun keppikulma oli melkoisen haastava 2-luokkaan ja varsinkin meille, kun aloitukset ei ole ihan se vahvin osaalue. Onneksi Neppu pysyi hyvin lähdön ja pystyin menemään lähelle muuria ottamaan sen vastaan. Siitä sain kuljetettua Nepun keppien alkuun ja ihan hyvin se onnistui! Keppien päähän valssi ja persjätöllä A:lle, jolloin olin hyvin varmistamassa kontaktin. Hypylle kahdeksan työnsin takaakiertoon ja nyt putkella kunnon haltuunotto vastakkaiseen ja vienti väärän pään ohi. Tämä onnistui hyvin ja suoraviivaisesti! Hypyn 13 riman otin sitten itse alas... :o( Todellisuudessa putken väärä pää oli enemmän tyrkyllä ja tarkoitus oli plokata se pois lähettämällä Nee hypylle 12 ja siirtymällä itse vastaanottamaan hypylle 13. Ennätin sinne tosi hyvin, mutta tein sitten perinteisen virheeni eli en antanut Nepulle hyppytilaa ja kops. *plaah* Tuon jälkeen sössin vielä okserinkin riman alas eli lähdin paahtamaan keinulle varmistaakseni sitä ja vedätyksessä rima alas. Keinu meni nyt hitaaaasti ja varmasti ja loput myös. Tuloksena siis 10 vp, sijoitus 5. ja ihan tyytyväinen mieli.

Eli sellaiset oli ne kisat. Tuloksilla ei juhlittu, mutta kivaa oli. Kolmen viikon päästä jatketaan sitten Varkaudessa.