Ryhdistäytyminen sunnuntain kunniaksi, joten metsään tekemään Qiiralle jälki ja Hipulle esineruutu. Myös Inka-mummeli pääsi tällä kerralla mukaan... :oP Tallasin Qiiralle noin 200 metriä pitkän jäljen ja sinne neljä keppiä. Makkaraa ei siis missään muualla - ei edes kepeillä - kuin minun taskussa. Maasto kangasmetsää, jossa väliin korkeampaa mustikanvarpua, väliin sammalikkoa ja väliin jäkälää. Jätin muhimaan siksi aikaa, kun tein esinetreenin Hipulle.

Merkkasin noin 30 x 50 alueen ja sotkin jonkun verran. Hikistä puuhaa yksin tallustella edestakaisin. :oP Alueelle sitten kolme esinettä takanurkkiin ja yksi hiukan lähemmäksi keskelle. Ajattelin nyt kokeilla Hipulle kisuruokapalkkaa myös ruudussa. Eli autolla muutama esineen nouto metsästä ja palkaksi pikkasen herkkua. Nuo "herättävät" esineen haut eivät vaan olleet mitenkään kannustavia eli hiukka oli omissa maailmoissaan. Toi kuitenkin, kun tarpeeksi kannustin.

Ruudussa lähetin ensin reunasta sinne meni "hipsutellen". Tuohon ruututyöskentelyyn kun saisi samaa nopeutta kuin mitä viimeaikoina on haussa ollut. Paineli kyllä ihan takarajalle asti, josta hyvin otti esineen hajun ja teki nätisti hommia paikantaakseen. Löydettyään nappasi heti suuhunsa ja lähti tuomaan, mutta pysähtyi kuselle!! *huoh* Toi kuitenkin tarpeensa tehtyään loppuun asti. Seuraava lähetys ja taas hipsutteli syvälle, jossa painui sivuun ruudusta. "Alue" -käskyllä kääntyi takaisin ja pian saikin hajun ja paikansi keskellä olleen esineen. Myös tätä lähti tuomaan, mutta nyt pysähtyi paskalle!! Mokomakin possu! Ennen ruutuun menoa nuuskutteli vaan omiaan, eikä tehnyt tarpeitaan. Toi kuitenkin tuon toisenkin esineen heti, kun oli hommansa tehnyt. Palkkasin kuitenkin näiden kahden esineen jälkeen ja sai sitten kiikuttaa mellevänä löytönsä autolle. :o)

Ruutuun jäi siis yksi esine ja sen pääsi Inka-mummo hakemaan. Voe taivas tuon muorin vauhtia, kun hinasi kohden ruutua. Hirmuinen hinku hommiin mummelilla edelleen on, vaikka ikää jo yli 10 vuotta onkin. Lähetin sitten ruutuun ja sinne paineli kuin aropupu! Suora vauhdikas pisto, esine suoraan suuhun ja yhtä vauhdikas palautus ja suoraan käteen! =oD Ja siinä ei aikaa montaa sekunttia tärvääntyny. Vein sitten esineen vielä uudelleen ruutuun, jotta mummo pääsi hakemaan toisen kerran ja samanlainen rakettisuoritus uudelleen! Kyllä saisi Hippu ottaa mallia tuosta mummelin ruututyöskentelystä... ;oP Taidampas ensi kerralla tehdä niin, että Inka pääseen ensin ruutuun ja Hippu saa nähdä sen työskentelyn. Josko se toisi motivaatiota Hilipan hommiin?

Sitten Qiiran jäljelle, joka kerkesi vanheta puolisen tuntia. Laitoin nyt Qiiralle valjaat, kun näyttää, että masun alla kulkeva liina ajoittain hiukan häiritsee penikan menoa. Tultiin jäljelle sivusta ja ihan hienosti naape nosti jäljen ja lähti etenemään. Vauhtia on tullut menoon lisää, mutta suht hyvin pysyi jäljellä. Hiukan painui vasemmalle sivuun tuulen mukana, mutta korjasi itse, jos meni liian kauas. Ekalla kepillä pysähtyi itse ja nappasi kapulan suuhunsa!! JEE!! Kovasti tästä kehuja, hiukan leikkiä ja "keppi taskuun", nakkipalkkaa taskusta ja "löytyykö lisää?". Innolla lähti eteenpäin ja seuraavalla kepillä suorastaan hyökkäsi kapula kimppuun. Jälleen sama rituaali kuin ensimmäisellä. Tämän toisen kepin jälkeen ajoi tarkemmin jäljellä, kun tuuli kääntyi myötäiseksi. Kolmas keppi meni edellisten mukaisesti ja neljännellä meinasi hurauttaa yli, mutta stoppasin ja sekin nousi ihan suuhun asti. Nyt siis näyttäisi, että Qiira on hoksannut nuo kepit! =oD Se riemastuu aivan valtaisasti niitä löytäessään. Malttaa kuitenkin lähteä etsimään hyvin lisää, vaikka saakin minulta nakkipalkkaa välillä. Hyvä hyvä! Jatkamme nyt näitä treenejä niin kauan kuin ilmojen puolesta pystymme.

Illan ohjelmassa oli vielä agilityesteiden roudaus Pallohallille. Otin Qiiran mukaan ja käytin sen samalla hallissa, kun se ei ole siellä koskaan käynyt. Tuo halli kun on aikas jännä paikka ja osa koirista "ujostaa" sitä melkoisen paljon ekaa kertaa siellä käydessään. Noh, Qiiraa jänskätti ainoastaan mennessä hallin pyöröovi, mutta sisällä se oli aivan kuin kotonaan. Mitteepä tuota ihmettelään ja ulospäin pyöröovista tultiin jo vallan kokenein elkein! :o) Repas likka!

ps. Puhelinkin tuossa pirahti ja tuli ilmoitus, että meidän ensimmäinen varasija Lieksan hakukokeeseen marraskuun alkuun muuttui sitten kisapaikaksi. ;o) Hyvä hyvä! Kivaa, että saatiin vielä tuokin mahdollisuus tälle syksylle.