Niin se vaan vuosi 2008 jälleen hurahti vauhdilla ohi! Viimeisen päivän viimeisiä minuutteja vietetään ja ulkona paukkuu. Tosin nyt tuntuu, että pauketta on paljon vähemmän kuin edellisvuosina... Olisiko sitten yksi osatekijä sää eli ulkona tuulee niin, että hirvittää. Kauhulla olen jännännyt, että saako joku naapuri Cärryn autokatoksesta oman autokatoksen, kun tuuli vie sen mennessään. ;oP Eli tuulen aiheuttama metakka joko peittää pahimmat äänet tai sitten kakarat ei saa rakettejaan syttymään. =oDD Tämän ansiosta Inka-mummelikin on ollut paaaljon rennompi kuin aikaisemmin ja nukkuu rauhallisena sohvalla. Hienompi juttu! Ja muuthan meillä ei ennenkään ole korvaansa noille äänille paljoa heilauttaneet. :o)

Sitten kai pitäis perinteisesti luoda katsaus menneeseen vuoteen ja ensin omien ötöjen osalta. Kovasti taidettiin uhota vuosi sitten vaikka ja mitä, joten katsotaanpas. ;o)

Inka ja Topo: Yksi terve vuosi lisää. Molemmille se toteutui, Topolle kenties paremmin. Inka-mummolla kävi jokin "häikkä" takapäässä, mutta tästä se toipui melkein kokonaan. Hiukan jäykäksi sen takaosa on jäänyt ja ihan täysillä ei aina "toimi", mutta mieli on edelleen virkeä ja täysillä muori porskuttaa! Ja Topohan todettiin ihan vasta terveeksi. Joten eiköhän keväällä juhlita 12 ja 15 vuotissyntsiä... ;o)
Hippu: Pikku haave HK3, agissa 3-luokkaan. No joo, ei ihan mennyt noin! =o) Keväällä totesin agin suhteen, että ei hyppää ja vikaa etsittiin. Ei löytynyt fyysistä vikaa, joten hyppyongelmat korvien välissä ja agieläkkeelle. Toki pikkurouva on edelleen kotosalla liidellyt ja kisasikin jopa omissa kotikisoissa, mutta tavoitteellinen treenaaminen sai jäädä. Hyppyongelmien myötä päätin jättää myös PK-kisaamisen eli metristä hyppyä ei enää yritetty edes siihen yhteen suuntaan. :o) Hakua kylläkin treenailtiin mielenvirkistykseksi kesän myötä, kun se ukkojen hakeminen on niiin ihanaa. Tokoilusta innostuttiin sitten suunnitelmista poiketen niin, että kesäkuun omasta kokeesta napsahti koulari TK2. Ja misseilypuolella Hilippa kävi kehässä vain ja ainostaan sen yhden EH1:n verran. ;o) Niin ja tulihan se veteraani-ikäkin täyteen.
Sipsi: Cacib-jahtia ja agiliitoa. Yritettiin kyllä tuolla missipuolella useammassakin INT-näyttelyssä ja pari kertaa myös ulkomailla, mutta kokemusta, kokemusta. =oD Agilityä kisattiin loppuvuodesta jokunen startti, kun muut koirat oli "paitsiossa" ja akka halusi kisaamaan. Rupsu oli innoissaan ja on edelleen laumamme äänitorvi!
Qiira: Muutama missikisa, tokossa VOI-luokkaan, jälkitreenejä ja BH, agiesteiden opettelu. Näytelmissä käytiin kaikkiaan kolmesti heti alkuvuonna ja saaliina yksi vara-SERT. Missiä siitä ei siis tullut. Tokossa ei päästy tavoitteeseen, mutta saatiin kuitenkin kilpailuoikeus AVO-luokkaan. BH:ta ei edes yritetty... *nolo* Akka kärsi tottis-kyllästymisestä ja koiran seuraaminen kärsi inflaation. Jälkeä ei kovin kamalasti otettu, mutta hakua siitäkin edestä! :o) Siinä päästiinkin ihan mukavaan vaiheeseen eli saatiin jo haukkuilmaisut mukaan metsään. Agia sitten treenattiinkin huomattavasti enemmän kuin suunniteltiin ja kisaura korkattiin 1½ viikkoa kisaiän täyttymisen jälkeen. Reippaat 10 starttia ennätettiin kisata ja kaikista hylky! =oDD Jepa, Qoponen teki ennätyksen minun koirista tässä suhteessa! Mutta molemmat nautittiin lajista ja etenkin Qiira.

Mutta noin suurinpiirtein. Noiden lisäksi akalla oli "projekti" eli kisasin agia Kami-belgin kanssa. Lähdettiin nollasta, kerättiin nollat 1½ kuukaudessa ja ovet SM-kisoihin ja karsintoihin oli auki. Upea koira ja suuret kiitokset kuuluu Hennalle, joka antoi tuon ihanan punaturkin mulle kisakaveriksi. @->-- Noiden kisareissujen - agin SM-kisat, karsinnat - lisäksi myös mukavia kisa- ja näyttelyreissuja omien koirien ja kavereiden kanssa. Unohtumaton matka Cruftsiin maaliskuussa ym. Great!

Mites muuten? Takapakkiakin vuoteen sopi paljon - kasvattipuolella... :o/ Törmättiin pariin ikävään sairauteen "meidän linjoissa": pallivikaa, EPI, OCD, sydänvaivoja (?), heikkoja lonkkatuloksia... *huoh* Kasvattamisen suhteen siis "suljin" kokonaan nämä omat ja sijoituskoissut pois ja nyt ollaan 0-tilanteessa sen suhteen. Ensi vuonna suunnataan tässä suhteessa katseita ulkomaille ja myös kotimaahan. ;o) Tosin kasvattien omistajilta olen kaikesta huolimatta saanut iloisia uutisia ja niiden voimalla jaksaa taas eteenpäin. Elokuussa vietettiin toiset oikeat kasvattipäivät ja ensi vuonna kokoonnutaan jälleen. Kiitos teille kaikille ja isot halit Inkan Ipanoille, Hipun Hippuloille, Hipun Hunneille ja Nepun Naperoille! @->--

Katsellaas taas huomenissa, että mitä ensi vuonna meinataan tehdä! ;oP Joka tapauksessa:

Hyvää Uutta Vuotta 2009 kaikille!

ps. Tupakin polton koetin lopettaa vuodenvaihteessa, mutta se ei ihan onnistunut - silloin... ;oP Marraskuussa kuitenkin päätin, että enää en nikotiinipötköjä osta, tumppasin viimesen Siilinjärven Shellillä - Tumppa voi todistaa - ja siitä lähtiin olen ollut ilman. ;o)