Tänään kiihdyteltiin treeneissä eli Salme laati ratapätkän mukavine alku- ja loppusuorineen. Mentiin tooosi lujaa ja hienosti, kunhan Qoponen alkoi keskittymään hommaan kiljumisen ja pyörimisen sijaan. :o) Ennen omaa rataharjoittelua treenasin kuitenkin sivummalla puomin kontaktia ja kahdella hypyllä "uutta" valssityyliä - kiitos mj. ;o) Tätä sanotaan "jennyvalssiksi" ja siinä ei vaihdetakkaan kättä valssin aikana, vaan ohjaus tapahtuu alkuperäisellä koiranpuoleisella kädellä. Tällöin yläkroppa kääntyy voimakkaasti hyppyä kohti ja helpottaa hyppäämistä. Hmm... Tämä näyttäisi toimivan Qoposella paremmin kuin perinteinen tyyli, mutta edelleen tuli muutaman kerran syliin. Tosin itsestä tuntui, että ihan en osannut tuota tehdä niin sujuvasti kuin pitäisi... Mutta uskoisinpa tuon toimivan, jahka saan sen itselle niin takaraivoon, ettei tartte miettiä, että mitäs kättä tässä nyt piti käyttää. :o)

Sitten radalle ja yllä kuva. Lähtöä taas otettiin moneen kertaan, kun se peppu ei meinaa sitten millään pysyä maassa. Muutaman kerran palautin hiukan tiukemmin kakaran paikalleen, niin johan alkoi pysymään sen verran, että pääsin hyvin kakkoshypyn taakse vastaanottamaan. Mutta eka kerta meni taas ihan räpellykseksi. *huoh* Kielto pussiin, kielto kepeille ja lopulta renkaalta uudelleen kepeille. Kauhia kilju päällä ja kysyy, kysyy ja kiljuu... *huoh* Sitten paloi jo hihat minultakin ja keskusteltiin siitä, että kumpi kentällä kiljuu ja kumpi määrää suunnan. Kakara osaa olla niiiiiin pienen ja lutuisen näköinen, kun pidän sitä poskivilloista kiinni ja saarnaan... ;o) Lopulta päästiin asioista ja kiljumisen määrästä yhteisymmärrykseen, niin johan alkoi tapahtumaan. Toka kiekalla ainoa "virhe" tuli kepeille, kun ei kestänyt ihan niin voimakasta leikkausta, mutta kolmannella kierroksella tämäkin meni puhtaasti. Ja hyvin irtosi putken 11 jälkeen hypyille eli riitti kun juoksin vierellä ja huutelin jotain "eteen, eteen" suuntaista. :o) Niin ja alun vastaanotoissa ihan ekalla kerralla putosi toinen rima, kun kiihdytti niin lujaa eikä huomioinut vinossa olevaa hyppyä. Muuten rimat taas pysyi kaikki ylhäällä.

Mutta juu, kuinka saan tuon ötön tajuamaan, että niitä hommia voisi tehdä "tosissaan" myös siitä ekasta treenista alkaen...? *huoh* Ja sama sitten kisoissa! Eka rata kun menee hylyksi turhien kieltojen ottamisella, kun "kone" ei vaan lähde käyntiin heti, vaan pyörii, hyörii ja kiljuu. Hoh. No, lauantaina sitten kirmaistaan kakaran kanssa kolme rataa ennenkuin akan jobivuoro alkaa. Tavoitteena eka tulos eli jos vaikka maaliin päästäisiin!